Sjuk igen.....

det här tar bara aldrig slut. Nu är jag så trött på detta. Jag hade glömt mina glasögon nere hos dottern, så i söndags bjöd A på middag och så skulle glasögonen hämtas. Allt var helt ok och vi gav oss iväg vid två-tiden. På vägen ner satt jag och gäspade hela tiden och sa till B att vad konstigt, jag är ju egentligen inte trött.
Vi hann knappast komma ner där innan jag började frysa och tyckte att det var ju förfärligt vad här är kallt. Det var det inte alls, påstod dom andra, men jag frös mer och mer. Sen skulle vi då äta och A hade gjort god oxstek med gräddsås och kokta grönsaker. Riktig klassiker. Kunde inte äta ett dugg. Stoppade in en liiiten bit kött i munnen men fick spotta ut det igen. Kunde bara inte svälja det. Vi for hem direkt när B ätit färdigt och jag ramlade direkt i säng och sov tills nästa morgon. Hade hög feber även igår och fick då även ont i halsen. Febern har gått ner lite idag, så egentligen känner jag mig kanske bättre, men halsen är sämre. Har kollat ner i halsen, illandes röd men varken svullen eller några vita proppar, så det är väl det där evigandes viruset.

När vi var där nere i söndags så var även lilla draken lite småkrasslig. Han snörade och gnällde och ville ingenting. Pratade med A idag och hon hade inte sovit ett dugg i natt nästan. Bara vaknat och hostat till hon kräktes och varit så ledsen. A är ju själv igen. Svärsonen blev direkt utskickad igen och kommer hem igen imorgon. Det hjälper ju iofs inte A som behöver uppbackning NU. Stackars A, och inte kan vi hjälpa heller, vi är ju inte något bättre själv. Idag ringde då A till doktorn och fick komma ner med henne. Lilla draken hade öroninflammation :-( Stackars min lilla älskling. Inte konstigt att hon varit besvärlig hela natten. Nu tror jag iofs att det är lilla draken som är upphovet till sjukan i detta hus. Alla bekanta som jag pratat med säger att dom har aldrig varit så sjuka som när barnbarnen kommit. Det sägs ju att små barns bakterier och virusar är otroligt aggressiva. Enligt samma bekanta kommer nästa eldprov när barnbarnet börjar dagis. Så då vet vi vad vi har att vänta. Det blev ju en massa gnäll i detta inlägg men det är ungefär så jag känner mig för tillfället så jag återkommer nog när jag är piggare OCH gladare.

Var rädda om er där ute//kram

Lilla draken har åkt hem

Så var vi ensamma igen. Lilla draken och hennes mamma åkte igår kväll. Upptäckte då att jag var riktigt trött och gick och la mig tidigt. Vaknade inte förrän kl 9 i morse och var riktigt utvilad. Härligt. Det har varit full rulle hela veckan. Jobb på dagarna och sedan hem och umgås med lilla draken innan det var dags för henne att sova.

B är sjuk igen. Det är 3:dje eller 4:de förkylningen bara detta året. Dessemellan har han hunnit med en magsjuka så nu var han trött på det och gick faktiskt till doktorn. Han blev skitsur när doktorn berättade att han var frisk som en nötskrika, förutom förkylningen då, och tyckte att så dålig som han var krävdes minst penicillin. Han fick dock inget utan A och jag blev skickade till apoteket där vi inhandlade diverse produkter, bl a nässpray, strepsils (mot halsontet) och enligt apotekskvinnan kunde han också behöva lite vitaminer. På eftermiddagen hade A tid hos frissan och det var ju skapligt väder så lilla draken och jag gick ut en lång runda och mötte upp A hos frissan.
När vi kom hem sa B att han tagit en vitamintablett men den var så dj****skt stark så han var tvungen att ta ut den igen. Han hade gjort ett nytt försök efter en stund men det gick inte bättre denna gång, DÅ tittade han på röret och upptäckte att det var brustabletter. A och jag skrattade så vi höll på att kissa på oss. Kan ni förstå att det ibland blir lite för mycket att leva med denna man ;-)


Lilla draken har mått alldeles prima i veckan, och varför inte? Mormor och morfar håller på att vända ut och in på sig för att allt ska gå hennes väg :-)


Lite bilder på veckan som gått


Lilla draken utför sitt vårvrål :-)


Här var ju allt godiset "tillbommat", får nog leta någon annanstans


Finns det något gott här då?


Så här fin blev A efter besöket hos frissan


Nu skall jag snart se finalen på Let´s dance. Ha en trevlig fredagskväll :-)

Var rädda om er där ute//kram


Var tog våren vägen??

Vaknade upp i morse till total snöoväder. Trodde faktiskt att det var slut för denna gång. Det slutade dock snöa rätt fort, men s***n vad kallt det var i blåsten. Ibland tänker jag att jag nog är född i fel kropp. Jag skulle nog egentligen varit en björn eller kanske en liten igelkott. Skit samma vad jag skulle varit bara det är något som går i ide över vintern.

Annette: Idag har jag mätt mig och jag hade inte helt fel. Är nästan fyrkantig. Med rätt kläder kan man trolla mycket ;-)

Jonna: Inte bara har jag slutat röka, utan än mer imponerande är att B slutat röka. Jag har hållt upp i snart 1,5 år och B har hållt upp i över 2 år. Hur tror du annars vi hade haft råd att ha en liten drake ;-)

Idag kom jag hem till dukat bord. Inte tokigt alls. Jag bara ringde hem och sa att så dags är jag hemma. A hade tillagat goda fläskotletter i tomatsås med en massa gott i. Till det hade hon gjort kylftpotatis. Mums. Tänk så mycket bättre det smakar när man får det serverat :-)

Idag har det inte blivit ett dugg powerwalkande. Aldrig i livet att jag ger mig ut och går i sådant här väder. Jag hade ju frusit häcken av mig. Nu var det ju iofs lite bättre väder i kväll. Lika kallt men inget snöoväder och vägar och gångstigar var snöfria, men det hjälps inte, hade inte ens tagit med mig väskan så det fick va så med det. Nån måtta får det vara på stolleproven.

Var rädda om er där ute//kram

Överraskning

Idag blev det överraskning. Favorittjejerna kom hem. Skulle egentligen inte kommit förrän på onsdag men kom idag istället. Anledningen till att dom skulle kommit på onsdag är att A skall få lite behandling på torsdag. Först en stund i solariet sedan vidare till frissan som skall klippa, färga och slinga. Grädde på moset är att besöket hos frissan blir en present från pappa (alltså A:s pappa). Bara för att vi tycker att hon är värd det. Efter att hon varit själv med lilla draken i en månad kan hon behöva lite egentid. Tycker ni inte?

Idag började allvaret. Bytte till träningskläder på jobb. Hoppade av ett par kilometer hemifrån och powerwalkade hem. Jag kanske blir ett sådan där konstigt träningsfreak innan detta är över, eller nej.... det blir jag nog inte. Ligger nog inte riktigt för mig. Jag är mer en sitta-på-altanen-med-ett-glas-vin-och-läsa-en-bra-bok-tjej. Kan möjligtvis tänka mig att byta ut boken mot ett korsord :-) Behöver dock verkligen röra på mig, är lite fyrkantig sen jag slutade röka. För ni vet väl att jag slutat röka? Så duktig är jag ;-) Har gått upp ca 12 kg, inte kul kan jag säga. Tack och lov att modet fortfarande är lite empirskurna toppar. Har fortfarande inte mätt mig men skulle tippa på att skillnaden på måtten mellan byst, midja, rumpa inte är så där särskilt stora. Kan dock meddela att jag inte tänker redovisa dom här ;-)

Var rädda om er där ute//kram

Akututryckning

Hallå där, undrar ni var jag tog vägen? I torsdags förmiddag när jag körde hem från jobbet ringde drakmamman och berättade att hon mådde inte alls bra. Ont i magen och eländig. Jag frågade om jag skulle köra ner och hjälpa henne. Det kan ju inte vara lätt att ha en liten 10 månaders drake att ha hand om ifall man inte mår bra. Det ville hon gärna, så jag bara körde hem, packade ihop lite grejor och gav mig iväg igen. Det var ju fint väder så jag tog lilla draken och gick ut med henne ett par timmar så A fick gå och lägga sig lite. Vi gick till lekplatsen och hörde över alla saker där. Hon tycker det är så roligt den lilla draken. Dom har placerat lekplatsen på ett mycket märkligt ställe i kvarteret. Det går inga gångstigar dit utan man måste köra vagnen på gräsmattan för att komma till den. Sen gick vi en sväng i den stora metropolen Sjöbo. Hur lång tid tror ni det tar? Inte lång kan jag berätta. Det gäller att gå sakta om man som jag ville vara ute en stund :-) När vi kom tillbaka mådde A redan mycket bättre. Skönt

På fredagen körde vi in till stan och passade lilla drakens kompis C. C:s mamma skulle iväg och få lite massage. Skönt för henne. Sen gick vi upp och utforskade det nya köpcentrat "entré". Inte illa, vi var där hur länge som helst och vi hann väl inte med hälften av affärerna ens. Dom hade en avdelning med bara olika typ lunchställen, och alla bord var gemensamma i mitten, vilket gör att om man var ett par stycken behöver man inte hålla på och dividera om vilket ställe man skall äta på. Var och en handlar från det ställe man är sugen på och man kan ändra sitta tillsammans. Smart. Vilket som var mindre smart var att det inte fanns en enda barnstol på hela detta stora etablisamang. Stort minus för det. Sen körde vi hem och tittade på Let´s dance. Rätt par till final, tycker jag. Efter det var vi så trötta så vi bara slocknade :-)

Igår körde jag hem igen. Är rätt skönt att ha fått lite helg ändå.  Promenerandet har inte varit något problem torsdag eller fredag. En liten drake gör att man måste ut och det mår ju ingen illa av, och är det bara shopping på gång, så märks det ju inte ett dugg hur många steg man går. Jag gick 10000 i fredags  :-)
Igår struntade jag dock fullständigt i det där stegräknandet. Gjorde inte ett dugg när jag kom hem. Idag har jag dock varit ute och powerwalkat i ca 40 minuter. Är ju iofs ingen panik. Utmaningen börjar ju inte förrän i slutet av april. Imorgon sätter jag igång på lite mer allvar. Skall som sagt börja med att hoppa av lite innan på väg hem och gå hem därifrån. Har också bestämt att jag inte skall väga mig. Skall däremot mäta mig på lite strategiska ställen och se om det har någon effekt det där gåendet :-)

Var rädda om er där ute//Kram

Aning om vår

Idag har varit ett härligt väder här. Iof sig lite blåst, som jag verkligen inte gillar, men sol och man kunde känna att det kan nog tänkas komma en vår i år också. Längtar....

Idag fick jag då den där omtalade stegräknaren. Det kanske inte blir så svårt att komma upp i 7000 steg trots allt. Började använda den ca 10.00 idag och ikväll har jag gått 5300 steg. Var i och för sig uppe i stan på lunchen, men det är ju ändå inte så långt från skolan. På måndag börjar jag på allvar. Har bestämt att B skall få släppa av mig innan vi kommer hem och så skall jag gå därifrån. Börjar lite försiktigt men sen hade jag tänkt att jag skulle hoppa av i Rinkaby och så skulle jag gå därifrån. Kanske kan vara lagom att B har maten klar när jag kommer hem. Inte helt fel :-)

Jag bara älskar matlagningsprogram. Ikväll har jag sett på Leilas mat. Hon grillade ikväll. Kände hur snålvattnet rann till. Älskar att grilla. Längtar så tills det är väder nog så man kan sätta igång. Hon gjorde små ribs och kycklingvingar, eller rättare sagt hon använde tuppvingar för att det skulle bli lite mer mat. Till det hade hon cawl slaw (stavas det så?), hela majskolvar och grillad sötpotatis. Såg supergott ut, får nog prova det i sommar.

Idag hoppas det mellan ämnena här. Läste precis en artikel på Expressens nätupplaga. Engelsmännen är bara inte riktigt kloka. Detta var då resebranchorganisationerna som hade fått klagomål från resenärer. Bland annat följande "Stranden var för sandig". En barnfamilj klagade på havet "ingen hade sagt att det skulle finnas fiskar i havet. Barnen blev skrämda". Sen var det en man som fick sin smekmånad i Afrika förstörd av att en elefanthanne visade sin bastanta erektion "Jag kände mig otillräcklig, klagade mannen". Vill du kan du läsa hela artikel här

Så med ett gott skatt loggar jag ut för ikväll :-)

Var rädda om er där ute//kram

Så typiskt

Var taggad i morse. På med stegräknaren och så började dagen. Den stora frågan var, hur många steg gick jag på en dag? Ja du, den frågan är fortfarande obesvarad, för f**skapet funkade ju inte. Sonen brukar säga att vi måste bo ovanpå en gammal indiansk gravplats eller liknande, eftersom ingenting fungerar här. Inte ens en stackars batteridriven stegräknare. Nu skulle vi ju få en stegräknare från dom där som anordnade den här tävlingen, och tydligen så har dom kommit och kommer att delas ut imorgon, så jag får väl göra ett nytt försök senare. Lite tråkigt dock, för den som vi får räknar bara steg. That's it. Den som vi hade här hemma var ju rätt avancerad och räknade både det ena och andra :-)
Man kan ju iofs köpa en själv. Den kan väl inte kosta så hemskt många kronor, eller....????

Idag har vi fått ta del av vårt andra friskvårdsprojekt, massagen. Gud vad det är härligt. Nu har vi ju gått ett par gånger också så knutorna är inte så särskilt besvärliga, utan det är nästan bara mysigt. Var dock lite besvärligt med snuvan. Näsan började rinna som en fontän när man låg där med huvudet i "hålet".

"Pratade" med lilla draken i telefon idag. Hon skrattade och jollrade när jag pratade. Fick nästan intryck av att hon kände igen min röst, eller det var kanske bara önsketänkande. Fick också reda på att nu var "svärsonen" magsjuk. Stackarn ligger i något barackelände i Norge och är sjuk. Kan inte vara kul. Det var inte lilla draken som berättade det utan drakmamman :-) Nu har snart den där hemska magsjukan drabbat alla vi träffat på sen den bröt ut. Det var en besvärlig rackare. B är dock frisk nu. Kom precis och sa att han var sugen på lite kaffe och skulle sätta på en kopp. Då måste det ju kännas bra i magen.

Var rädda om er där ute//kram

Nu skall det testas

Igår när jag satt och tänkte lite (inget skryt, gör faktiskt det ibland) kom jag på att B fått en stegräknare i present vid något tillfälle. Sagt och gjort, mojängen letades fram och naturligtvis var batteriet utgånget. Har idag inhandlat nytt batteri och det är nu isatt. Har ställt in steglängd och vikt och skall nu kunna avläsa antal steg, hur långt jag gått samt hur många kalorier jag gjort av med. Säkert mycket mindre än jag tror på alla punkter ;-) Nåväl, imorgon hängs den på höften så får vi se. Återkommer med resultat. Kom precis att tänka på att jag nu fått mattan vid skrivbordet. Om jag marscherar på stället när jag står upp, tror ni då det räknas som steg. Hmmmm.... får nog testa det imorgon. Måste ju få ett hum om hur mycket 7000 steg är. Men vänta nu, har ju precis räknat ut att jag tar ca 80 cm långa steg. Då skall det ju inte vara så svårt att räkna ut hur långt det blir. Så var det gjort, 5,6 km om dagen behöver jag gå för att komma upp i "dosen". Då är ju bara den stora frågan. Hur mycket går jag i vanliga fall under en dag???

B är fortfarande sjuk. För att vara så smart som han är, är han ovanligt korkad. Han var ju magsjuk i lördags. igår mådde han mycket bättre, och vad tror ni han gör. Tror ni att han då tar det lite försiktigt och kanske äter lite soppa eller något annat skonsamt?? Naturligtvis inte, han trycker i sig som om han inte varit ett dugg magsjuk, revbensspjäll med allt + lite öl och chips och annat gott, med följd att han idag har haft jätteont i magen + tillbringat en stor del av dagen på toa. Korkat eller???? Nu får han vara hemma imorgon också.

Var rädda om er där ute//kram

I´m baaack

Rubriken låter nog i och för sig lite mer entusiastisk än jag känner mig. Är ok, men inte helt bra. Denna sista vecka har varit lite av en pärs för oss alla. Detta hus har varit rena sjukstugan. Det började som sagt förra veckan med att jag blev magsjuk på lördagen och sedan bröt en förkylning med feber ut på söndagen. Fick sen ett pytteåterfall av magsjukan på onsdagen. Dottern blev som sagt förkyld och febrig på lördagen och det är ju inget som går över så där med en gång. Ovanpå det blev hon magsjuk på onsdagen och var helt utslagen. Tur att dom var här så vi kunde hjälpa henne. Hon var bättre men bra matt på torsdagen. Lilla draken var inte direkt sjuk men gnällig och klängig hela veckan. Hon åt inte heller något särskilt bra. Som om inte allt detta var nog blev då B magsjuk igår. Han låg för ankar hela dagen, för som jag berättat innan så finns där ingen som kan vara så sjuk som B :-)
Jag hade ju varit inomhus i princip hela veckan och det var ju jättehärligt väder igår så jag bara kände att jag måste ut. Gick en låååååång promenad alldeles ensam och funderade på stort och smått här i livet :-)

Lilla draken och hennes mamma åkte hem i fredags och precis som jag trott var jag mycket nöjd och vinkade glatt av dom :-) Vi hade då varit tillsammans nästan en och en halv vecka och det är väl vad man klarar när man inte är helt ok.
Kan väl också påpeka att även min andra förutsägelse slått in. idag saknar jag dom igen :-)

Nu är det dags att ta nya tag. Imorgon börjar jobbet igen, och jag hoppas jag skall känna mig piggare när jag kommer igång. Det är ju faktiskt ofta så, att man har för mycket tid att känna efter när man går här hemma. Får väl också försöka få in rutinen att gå in här och skriva ett par rader igen, om det nu är någon som är intresserad. Eller förresten, jag gör det nog även om ingen är intresserad. Detta är ju rätt så kul :-)

Hemma igen

Ja, egentligen kom vi igår, men ni får ursäkta men min första prioritet var inte att gå in här :-)

Dagarna nere hos mina flickor blev inte riktigt som vi hade tänkt oss. Det började dock bra. Tog bussen ner i torsdags och A (dottern) hämtade vid bussen. Efter lite lunch åkte A iväg och jobbade och lilla draken och jag hade en trevlig eftermiddag tillsammans. Bonusbarnbarnet och jag fick bestämma middag och vi valde lasagne med sallad, som jag tillagade efter lilla draken somnat och lagom till A var hemma. Det blev uppskattat.

Fredagen skulle ju A också jobba och lilla draken och jag följde med in till stan, sen hade vi en härligt dag tillsammans med min kära syster, som turligt nog hade fridag. Var även och hälsade på fina systerdottern i hennes nya bostad. Hade inte träffat henne på länge så det var kul. Hämtade upp A när hon slutade sen åkte vi till ett köpcentrum och shoppade lite. Hade kameran med mig ner, men vet inte riktigt vad som hände, tog inte ett enda kort. När vi kom hem gjorde A kotletter i gräddsås med rösti. Vi var rätt trötta och gick och lade oss tidigt för att vara vi. Anledningen till det skulle visa sig på lördagen :-(

Lördagen vaknade vi som vanligt vid halv sjutiden och A var totalt genomförkyld. Kändes skönt att vara där nere och kunna hjälpa henne, meeeen, ju längre förmiddagen gick ju sämre mådde jag. Strax innan middag började jag då kräkas och sen höll jag på hela dagen. Hur  kul är det ? Inte vara hemma och så vara magsjuk. A blev bara snorigare och snorigare, jag tror hon snöt upp en hel hushållsrulle på lördagen. Eftersom jag var magsjuk försökte jag röra lilla draken så lite som möjligt, så febrig och snorig fick A göra så gott hon kunde med den lilla. Det blev som ni kanske förstår ingen middag denna dag.

Söndagen hade jag slutat med magsjukan men var totalt utslagen, då börjar irritationen i halsen att sätta in och ju längre dagen gick ju sämre blev jag. Febrig och snorig och eftersom jag som sagt var alldeles matt innan kändes det som om jag inte skulle orka röra en fena. A var lite bättre, det var dock bara snorigheten som lagt sig, så hon var trött och utsjasad hon också. Vi skulle ju åkt hem här på söndagen, men vi orkade bara inte sätta oss i bilen. Jag ringde till kollegan och sa att jag var sjuk. Kunde redan på söndagen säga att jag inte skulle gå till jobb på måndagen och då fanns det ju ingen anledning att vänta. Lilla draken fick vi hjälpas åt med så gott det gick, även om naturligtvis det mesta hamnade på stackars A.

Lilla draken verkar tack och lov ha klarat sig från både magsjuka och förkylning. Vad gäller förkylningen är det kanske lite tidigt att ropa hej, men hoppas kan man ju alltid.

Igår kändes det lite bättre, men idag känner jag mig sämre igen, så efter detta lååånga inlägg stänger jag nog ner på ett par dagar igen.

Jonna: Jag gör din utmaning lite senare :-)

Syster: Tack för i fredags. Hoppas jag inte tackade med att ge er magsjuka :-(

Var rädda om er där ute//kram

Stiltje på bloggen

Här kommer antagligen att vara rätt lugnt på denna sida fram till minst söndag. Imorgon åker jag till dotter och dotterdotter. Svärsonen jobbar i Norge och dottern skall jobba i morgon eftermiddag och på fredag så mormor skall passa sin lilla älsklingsdrake. Stannar hos dom till på söndag då bonusbarnbarnet åker till sin mamma och då tar jag med mina favorittjejer hem. Skall bli så härligt att rå om dom lääääänge. Sen kommer det antagligen att vara sååååååå härligt när dom åker hem någon gång i nästa vecka. Det är ju så underbart härligt att vara med den lilla älsklingen, men det märks som sagt att det är mormor man är ;-)

Dottern har ju i och för sig mer än en dator i huset men vi får se om och hur mycket tid det blir över till att blogga.

Var rädda om er där ute//kram

Så tokigt det kan låta :-)

Idag hade jag ett samtal med en försäljare som blev lite tokigt. Kanske inte blir lika roligt när man skriver det, men det var faktiskt rätt roligt när det utspelade sig.

Jag och kollegan har höj- och sänkbara skrivbord. Vi står inte så där jätteofta för man blir fort trött i ben och höfter och så börjar man hänga på höfterna och det är ju absolut inte bra, så nu skulle det göras något åt det för vi vill gärna stå lite mer än vi gör. Kollegan har ett underrede på sitt skrivbord som gör att det är rätt smalt undertill. Är jag lite omständlig kanske? ja, ja, det får ni tåla :-)

I vilket fall som helst så finns det speciella mattor som man kan köpa som är mjuka och sparar ben och höfter, samt golvet för man kör ju inte lika mycket med stolen som utan matta. Jag brukar inte göra sådana här beställningar, för jag lyckas ofta röra till det så det blir lite tokigt, men idag var det min tur. Jag ringde och beställningen gick alldeles utmärkt, han skulle genast kontakta leverantören och vi kunde säkert ha mattorna redan i morgon. Stolt som en liten höna gick jag in till kollegan och meddelade att nu var beställningen gjord och visade henne på nätet vilka mattor jag beställt. Vad tror ni hon säger, naturligtvis, fel matta. Den matta jag beställt var inte mjuk, den var hård!! Någon hård matta behövde vi ju förvisso inte, vi hade ju som sagt redan ett hårt golv.

Nåväl jag kastade mig på telefonen för att ändra beställningen och då utspann sig följande samtal.

Jag: Det blev fel mattor.
Försälj: Oj då, vilka skulle du då ha?
J: Jag skulle ha dom mjuka, som är ergonomiskt rätta när vi vill stå.
F: OK, vi har såna också. Vilka vill du ha?
J: Jag vill ha dom som är bra.
F: Då blir säkert dessa bra. Vilken storlek?
J: Storlek? Finns det olika storlekar.
F: Jajamänsan, en stor och en liten.
J: Jag kan nog ha den stora, men min kollega får nog ha den lilla, för hon har så konstiga ben.
F: ..............................................................Jaaaahaaaa
Här undrade jag varför han blev lite tveksam, tills jag kom på hur det kunde uppfattas :-)
J: Ja, på sitt skrivbord alltså. Kollegans ben är helt normala.
F: De' var ju skönt de'

Vi fick oss ett gott skratt och en ny beställning gjordes. När jag lagt på luren berättade jag om samtalet för kollegan och vi tjöt av skratt :-)

Personalmöte

Idag har jag tvärtemot som igår känt det som om jag inte fått gjort ett enda dugg på jobbet. Vi administrativa assistenter inom skolområdet där jag jobbar hade ett möte i förmiddags, och det var väl i och för sig bra. Avhandlades flera bra saker. Vi har 2 "chefer" och när vi då sitter där och diskuterar säger den ena till den andra "skall vi ta det där trevliga nu". "Vi tar det till slut" säger då den andra". Hmmmm, vad då för trevligt tänkte ju vi då, men vi fick lugnt vänta tills alla andra ärenden var avklarade. Så kommer det då..........dom har anmält oss till en tävling. Denna tävling heter MotioMera, och riktigt hur allt skulle gå till vet jag inte, det återstå att se, men man tävlar tydligen mot andra kommuner.  Är väl inte så där helt nödvändigt att nämna att jag inte precis hoppade upp och ner av glädje ;-) Skulle detta vara trevligt??? Vi kommer att få vars en stegräknare (lucky us) och vi bör gå minst ca 7000 steg om dagen. 7000 steg är mycket!!!!!! och om dagen!!!!! Detta skall vi göra i fem veckor och det skall rapporteras in på nätet var och varannan dag vad man har gjort. Nu behöver man i och för sig inte bara gå. Om man t ex simmar i 30 minuter kan man skriva in det, så räknas det om till steg. Likadant om man cyklar eller styrketränar, ja ni förstår köret va??

Nu skall inte detta börja förrän i slutet av april och det är ju skönt. Förhoppningsvis är det då vår och energinivån en annan än idag + att det behövs mycket tid för att mentalt förbereda sig på detta stolleprov ;-)

Nackspärr??

Kan man helt plötsligt bara få nackspärr. Har inte haft några som helst problem med nacken innan idag, men så helt plötsligt vid ungefär 3-tiden fick jag ont i nacken, och det har bara blivit värre och värre. Har svårt för att vrida på huvudet och det brukar man väl ha när man har nackspärr? Har faktiskt aldrig haft det innan. Kommer ihåg en gång för längesedan, så fick min svägerska nackspärr. Hon gick till doktorn och vet vad tokstollen gjorde?? Han satte FYRA sprutor i hennes nacke. Jag hade ta mig tusan rest mig och gått därifrån. Jag kan bara inte tänka mig in i hur ont jag måste ha för att dom skulle få göra något sådan med mig :-)

Så har det då varit måndag. En rätt så bra dag faktiskt, förutom nacken då vill säga. Kände att jag fick gjort en del på jobb. Det är så tillfredställande att gå hem när man känner att man gjort ett gott dagsverke :-)
När vi kom hem gjorde vi det lätt för oss och fixade ihop en äggakaka och hade bacon till. Nu har jag precis betalt månadens räkningar. Ja jag vet, lite sent men dom flesta räkningarna hade faktiskt betalningsdag i nästa vecka.

Såg att projekt Runway började ikväll igen. Ett rätt så kul program tycker jag, så det tänkte jag titta på. Det börjar dock lite sent 22.00. När jag ser program så sent kommer jag i säng ännu senare än jag brukar, och det vill inte säga lite. Min normala sänggåendetid är ca 23.30. Fråga mig inte vad jag håller på med, men det tar bara en evighet mellan att jag tänker att jag skall gå och lägga mig och att jag sen faktiskt kommer till skott. Tittar jag då på TV-program som slutar 23.00 får man nog lägga till MINST 1 timme.


Var rädda om er där ute//Kram 


Så var det dags igen....

Alltså förberedelserna för ny arbetsvecka. Har egentligen inte så mycket emot det. Trivs alldeles utmärkt på mitt arbete. Omväxlande jobb och trevliga arbetskamrater. Kan ju inte vara bättre :-)

Vad har vi gjort idag då. Faktiskt inte så mycket idag heller. Tog nog ut mig alldeles i fredags när jag var ute och gick med lilla draken i minst 2 timmar. Hade nog tänkt att jag skulle gå ut även idag, men rätt som det var var dagen slut :-)
Hade köttgryta till middag. Aldrig fel, en av B:s favoriter.
Nu bråkar det där dj*vla tangentbordet med mig IGEN. Den historien skall ni få höra sen när attiraljerna funkar som dom skall. Får nog ta och ringa experten, alltså brorsonen. Får nog sluta innan utrustningen gör det till mig.
Var rädda om er där ute//kram

RSS 2.0