Trött!!

Tänkte att jag skulle göra ett riktigt långt inlägg om vad som hänt under alla dagar som här varit "tyst", men ikväll är jag så trött så jag tror att det får vänta tills imorgon, men då kan jag nog lova er ett lååångt inlägg med många bilder :-)

PS. Sista inlägget om steg. I helgen har jag verkligen legat i. Över 14000 i fredags. Över 16000 i lördags och för tillfället står räknaren på 19454. Inte illa, eller hur? Nu skall ni slippa tjatet för nu är tävlingen slut. Kanske en liten kommentar imorgon om vi vann eller inte :-) God natt.

Var rädda om er där ute ♥

Hälsa för kropp och själ :-)))))

Idag har jag tagit hand om både kropp och själ. Jag har alltså tagit mig en liten shoppingrunda på stan. Många steg går det åt, och hur bra mår man inte  :-)

Har tagit bilder på inköpen, men lägger upp dom senare, för man vet aldrig vem som tittar in här :-)
Kan dock berätta om ett par så länge. Sonen och jag skulle köra ut och köpa ett tält till honom så jag ringde och frågade om vi inte skulle äta lunch samtidigt. Det tyckte han var en utmärkt idé, så han kom in till stan och vi gick på Graffitti och åt bakad potatis. Mums :-)
Medan jag gick och väntade på att sonen skulle komma med bussen, tittade jag in på Intersport som i princip ligger intill busshållsplatsen, och minsann, hängde inte där ett jättefint regn- och vindställ till halva priset. Tyckte där stod mitt namn på det, så jag följde uppmaningen och köpte det. Kommer bild på det också senare. Eftersom det då hade köpts presenter till både den ena och andra fick ju sonen ha tältet i present och det blev han glad för, han skall nämligen åka till Sweden Rock festivalen nästa vecka. Han brukar åka dit och det brukar vara kanonbra med härligt väder och bra musik. Hoppas det blir så i år igen för honom.

Ikväll skall jag på tjejträff med kolleger som jag jobbade tillsammans med förr, men nu är vi utlokaliserade. När detta hände 1992 bestämde vi oss för att träffas på fritiden så att vi inte miste kontakten med varandra, och det har vi faktiskt fortsatt med. Vi är 5 "tjejer" och vi träffas 1 gång i månaden och äter lite gott och uppdaterar. Läs: skvallrar ;-)
Ikväll skall vi träffas i Linderöd och då är jag ju nästan halvvägs till Sjöbo så jag kör dit istället för hem :-) Är ju hela en och en halv vecka sedan jag träffade min lilla drake. Längtar ♥♥.

När jag berättade för B att jag skulle åka ner utspann sig ungefär följande ordväxling
B:      När kommer du hem
Jag: Om så där en 2-3 veckor
B:     Men vad skall jag då äta??
Han hade ju fått betydligt fler pluspoäng om han sagt något om att "det är ju jättelänge, då kommer ju jag att sakna dig jättemycket". Nu måste jag tyvärr konstatera att det blev en del minuspoäng istället ;-)

Var rädda om er där ute ♥

Nedräkning

Nu har jag börjat nedräkningen vad gäller det här promenerandet. Bara fyra dagar kvar. Är nog mer tävlingsmänniska än jag trodde för jag har svårt att släppa denna tävling. Har fått "guldmedalj" alla fyra veckor som vi har hållt på och nu skall jag ta mig tusan ha det den sista veckan också, fast jag haltar fram som en jag vet inte vad.... fortfarande ont i foten. För att få "guldmedalj" måste man gå 77000 steg i veckan vilket alltså innebär 11000 steg om dagen. Detta har jag alltså fixat och jag är faktisk rätt stolt över mig själv. Efter denna vecka kommer jag att som jag skrivet innan fortsätta att promenera. Jag kommer dock att sluta tjata här på bloggen om det ;-)

Märks det att jag fortfarande har skrivtorka??? Jag bara babblar :-)

Är lite trött ikväll, skall nog försöka komma i säng i vettig tid, så nu säger jag go´natt och stänger ner. Skall "bara" fixa ett par saker först :-)

Var rädda om er där ute ♥

Vad blev det för mat?

Idag är det torka på inspirationsfronten, så det blir bara ett litet inlägg om maten, och inte ens den var så särskilt spännande.

B lämnade mig återigen ensam och gick ut och hade trevligt med arbetskamraterna istället. Först tänkte jag att jag skulle köpa en hamburgare eller något, men när det kom till kritan var jag inte sugen. Istället köpte jag mig en sån här fiskgratäng dill. Satte in den i ugnen och sen var den klar när jag kom hem från promenerandet. Inte så tokigt ibland.


Nu tänker kanske den uppmärksamme att  "du åt ju fisk igår". Alldeles rätt, men jag kan äta fisk varje dag om det skulle vara så. Är så himla gott :-)

Var rädda om er där ute ♥

Vad blev det för mat?

Ni tror kanske inte att vi har ätit på hela veckan, men det har vi faktiskt. Ser att jag inte lagt upp någon bild på hela veckan, men vi har som sagt inte svultit för det, har bara inte kommit mig för.


Idag åkte i alla fall kameran fram för att föreviga B:s goda hemgjorda "fiskpinnar". Det är alltså ett fiskblock som är skuret i bitar och sedan panerat. Mycket gott, men tänk, fiskpinnar på en söndag!!! Vart är världen på väg :-)




Var rädda om er där ute ♥


Slut på långhelgen

Så har man då varit ledig i 5 dagar. Dom gick minsann fort. Brukar tycka att det skall bli rätt roligt att börja en ny vecka när jag varit ledig så många dagar, men idag känns det inte alls särskilt attraktivt att studsa upp imorgon och ge sig iväg. Märks att semestern närmar sig (även om det är jobb i 5 veckor till innan det är dags) är rätt uttröttad och allt går lite trögt.

Idag har vi faktiskt slappat det mesta av dagen. B har legat i som en liten igel med att köra mossrivare och kratta och ha sig dom andra dagarna, så det var honom väl unt att koppla av lite idag. Avkopplingen kan han tacka en regnskur i förmiddags för, efter det gick det ju inte att jobba med gräsmattan (eller rättare sagt mossmattan). Jag har dock avverkat 12000 steg, men inte gjort mycket utöver det. B var med ute i kväll och vi hittade en ny runda. Vi gick mest i skogen, så det var en riktigt bra runda. Kommer nog att gå den många gånger :-)

Var rädda om er där ute ♥

Det var ju inte kul

Nu ringde precis B:s syster och ställde in kvällen :-(

Hon mådde inte riktigt bra och då är det naturligtvis inte så roligt att vara social, men det var ju tråkigt. Då får man börja tänka till lite själv så man får någon mat i sig idag. Hade ju tänkt att jag skulle slippa det :-)

Var rädda om er där ute ♥


Hur skall det bli??

God morgon eller kanske god middag. Beror på när ni gick upp :-)

Hur skall det här vädret ha det egentligen. Det är ordentligt mulet här och regnet hänger i luften, men än regnar det inte. Vet inte om jag vågar ge mig iväg. Skulle inte vara så där jättekul om det började regna halvvägs och man blir plask. Får nog avvakta en stund till, och ser om det inte lättar lite. Skulle nog iofs behöva vila lite, för nu har jag ont i mina fötter. Igårkväll stapplade jag fram här hemma som den gamla drake jag är :-)
Kan ju inte lägga av nu, bara en låååång vecka kvar. Har fått guldmedalj varje vecka hittills (klappar mig själv på axeln) vilket betyder att jag gått minst 77000 steg i veckan, alltså i snitt MINST 11000 steg om dagen. Inte så illa va??

Ikväll skall vi till B:s syster och grilla och bada i poolen. Dom har inomhuspool och sist vi pratade med varandra sa hon att där var 29 grader. Me like :-) Får se om jag kommer ihåg att ta kameran med så kan jag visa lite imorgon.

Var rädda om er där ute ♥

Lilla draken 1 år

Så har vi då haft kalas i dagarna två för lilla draken. Om någon mot förmodan har missat det så fyllde hon 1 år i  tisdags :-)

I tisdags efter jobb körde vi ner för att gratulera vår lilla prinsessa och det första hon gjorde var att krama om morfar, efter det gick hon bort till mormor och gav även henne en kram. Vi bara smälte :-)

Så här söt var lilla "amishflickan" på sin födelsedag


Som jag tidigare nämt köpte vi bland annat en tripp-trappstol till henne


Vi fick fylld grillad fläskfilé och potatisgratäng. Mycket gott och sen blev det marängtårta. Mums


Efter kalaset åkte flickorna med oss hem för på onsdagen skulle vi ha kalas här hemma för släkt och vänner som bor på detta hållet. Lilten var rätt trött efter födelsedagen och sov ända till 07.30 på onsdagen, men sen var det full rulle hela dagen. Vi började med frukost, sedan var det dags för ett bad. Drakmamman och lilla draken badade tillsammans och sen hämtade jag lillan så även mamma kunde tvätta sig.  Medan flickorna badade hade jag varit i källaren ett par gånger. Torkade henne och släppte ner henne på golvet. Tänkte att jag skulle ta ett par kort på den lilla nakenfisen :-)
Precis när jag tryckte av detta kort trodde jag att jag skulle få hjärtstillestånd. Såg i linsen att jag glömt dra för grinden efter senast turen ner till källaren, och som ni ser har liten sikte på trappan. Fick som tur är tag på henne innan hon hann fram.


Sen tog vi en tur till stan och inhandlade en del onödigt :-)  Näst på tur stod Maxi och sen hämtade vi upp morfar som skulle passa liten med vi förberedde kalaset. Bestämde oss för att bjuda på kycklingfilé fylld med fetaost och soltorkade tomater samt rotsaker i ugnen och 3 smarriga såser till det. Dottern klagade på att vår ugn var för dålig, kycklingen fick inte färg och den fick stå inne så länge att den faktiskt blev lite torr. Dock blev tårtan ett mästerverk. Drakmamman är så duktigt på prinsesstårta. Denna gjorde hon till sin egen lilla prinsessa


Sen fick lilla draken ta på sig sin fina present från morbror F. Så här fin blev hon då


Det var en helt underbar kväll och det hann bli en hel del lek innan vi gick in.  Åka på flaket på lastbilen var jättekul. Denna lastbil var faktiskt morbror F:s när han var liten. Ibland är det bra att ha en hamster, jag menar alltså B ;-)


Sen var två dagars firande över. För lilla drakens familj återstår en dag då "Malmöfolket" skall komma, men mormor och morfar har firat klart 1 års-dagen :-)

Hon fyller 1 år idag

Idag fyller vår lilla prinsessa 1 år


Hurra för dig på din födelsedag lilla älsklingen ♥♥♥
Mormor och morfar kommer i eftermiddag och gratulerar dig :-)

Händelselös dag

Idag har det verkligen inte hänt något särskilt som man kan blogga om. Jobba, äta, promenera, dona här hemma och så var dagen slut. Kul inlägg...... eller kanske inte.

Läste dock något på Expressens nätupplaga som man kan fundera över. Efter segern i ESC i lördags sprang tydligen en del norrmän runt i Oslo spritt språngandes nakna och firade segern. Varför då, kan man undra? Kan man inte jubla och fira påklädd?

Som sagt, ett rätt så torftigt inlägg. Förresten maten idag var "bara" bacon, ägg och stekt potatis. Alltså lite torftigt även på den fronten :-) Nu skall jag gå och lägga mig, för imorgon är en stor dag :-)

Var rädda om er där ute ♥

Vad blev det för mat?

Aktion frysrensning fortsätter och nu börjar det bli tenden till lite tjatigt. Snart finns det bara kassler och lax kvar. Man kan iofs göra en hel del variationer på både kasser och lax. Återkommer med facit :-)  Börjar dock tunnas ut i vissa lådor.

Idag blev det lax :-)  ungsbakad med kokt färskpotatis, sparris och bönor. Allt hämtat från frysen. Till detta hade jag romsås och B hade pepparrotsgrädde. Såserna hade jag inte tagit från frysen :-)


Var rädda om er där ute ♥

Jag förstår ingenting.....

Är det bara jag och B som inte förstår "storheten" med Norges bidrag i gårdagens ESC??? Jag tyckte knappt ens att den var bra, lite medelmåttig sådär. En liten kille som står där och filar på sin fiol och får till en melodi som jag inte skulle kunna komma ihåg en enda ton på om så mitt liv hängde på det. Vilken jag tyckte var bäst vet jag inte, var ingen jag fastnade för direkt, men Islands var inte så tokig. B tyckte Island var klart bäst. Danmark tyckte jag inte heller var så tokig. Ja, ja, jag brukar inte vara så bra på sådant här. Det är inte ofta mitt "tyckande" vad gäller musik är detsamma som resten av mänsklighetens :-)

Annars var det väl en lördag som vilken annan. 2 skapliga rundor gick jag, däremellan städade jag huset. Vi skall ju ha kalas på onsdag, då det var skönt att få undan lite skit :-)  Nu skall jag ut på dagens första runda. Återkommer kanske senare.

Var rädda om er där ute ♥

Vad blev det för mat?

Var ju som jag skrivit tidigare själv till maten idag också. När jag var och handlade på Maxi i förmiddags hade dom räkbomb till extrapris, 49:-/st. Riktigt billigt ju och det räcker även till oss båda imorgon, så nu har jag gjort det enkelt för oss imorgon, vad gäller mat :-)

Så här smarrig såg den ut, och det var den också :-)


Var rädda om er där ute ♥

Så var det helg

Då var man hemma igen och återigen alldeles ensam. Visst är det synd om mig, fredagskväll och B lämnar mig alldeles själv och kommer inte hem förrän imorgon. Dom är på "kontorsutfärd". Jag brukar lite småsurt säga att utfärder är över dagen, annars är det minsann mer än en utfärd. Då är det ju även så att han varit i Stockholm tidigare i veckan, åkte på tisdagen och kom hem igår, och sen då direkt iväg imorse igen. Kan väl uttrycka det som så att han inte ligger på så där hemskt många pluspoäng för tillfället ;-)

När nu B övergav mig vind för våg åkte jag ner till Sjöbo och var hos flickorna ett tag. A fyllde ju år i tisdags, så jag passade barnen medans A och R gick ut och åt.  M2 och jag åt pizza, faktiskt riktigt nykommet och gott, är inte så ofta vi äter det här hemma nu för tiden.

Onsdagen slappade vi mest. Var skapligt väder och lilla sötnosen fick prova sin nya sol-byxdress. Hur fin är inte hon???


Med ett par strumpbyxor under gick det alldeles utmärkt att börja använda dressen redan nu.

Fick även ha på sig lilla solhatten när vi var ute. Go` som en liten pralin :-)


Torsdagen fick jag gå upp tidigt för att köra direkt till jobb. Var inga problem, blev lite trött på eftermiddagen bara :-) inte tusan är jag van att gå upp 05.30.

På kvällen hade jag bestämt träff med Susanne, en fd arbetskamrat. Vi skulle gå ner i byn och äta och skvallra lite. Vi brukar göra det ett par gånger om året. Alltid lika trevligt. Vi åt båda laxplanka, vilket var riktigt smakligt. Satt kvar i 3 timmar och bara snackade och hade jättetrevligt.

Var rädda om er där ute ♥


Jäklar, vad gjorde jag nu :-)

Har inte en susning om vad jag gjorde, men hux flux har både tangentbord och mus kontakt med (vad dom nu har kontakt med?) PÅ SAMMA GÅNG :-)

Den här morgonen blir ju bara bättre och bättre :-) och i eftermiddag träffar jag "mina" flickor igen. YIPPPIE

Var rädda om er där ute ♥

HURRA, HURRA......

på din födelsedag. Idag fyller den här lilla sötnosen år.


Idag är hon en stor sötnos. Här sitter hon i sin fina farfars knä vid en tidigare födelsedag för ett antal år sen. Tänker naturligtvis inte avslöja hennes ålder, men kortet är taget för 29 år sedan ;-)

Ha en underbar födelsedag. Älskar dig ♥♥♥


Fortfarande strul

Har fortfarande inte fått ordning på tangetbord - mus och hinner nog inte imorgon heller. På tisdag efter jobb åker jag ner till Sjöbo för att passa lilla draken. Hennes föräldrar skall ut och äta middag. Stannar där till torsdag morgon (om jag får ihop det med jobbet.) Betyder alltså att det nog inte blir bloggat något mer förrän i slutet av veckan tidigast.

Idag har jag varit så där lagom aktiv. Kl 10.00 påbörjade jag min första runda och sen har det varit lite av varje. Har bland annat lagt "finish" på trädgårdsmöblerna. Har även vädrat av vinterkläderna och hängt undan dom. Passade på att slänga en del gammalt som hängde i klädkammaren när jag ändå var där :-)

Glömde ta foto på maten idag, men jag kan berätta för er att det var underbart gott. Fick en röding av min bror och den ungsbakade jag i folie med citron, dill, citrontimjan, salt och peppar. Lite synd att jag glömde ta kort för det var inte bara gott, tallriken var riktigt vacker också innan jag högg in på maten. Efter maten gick vi åter ut tillsammans på en så där lite lagom runda.

Får se när jag dyker upp här igen. Tar nog ett par dagar. Ha det bra så länge :-)

Var rädda om er där ute//kram

Dessa maskiner (suck)

Visst är det kul med maskiner och datorer......när dom fungerar som dom skall. Igår tog batteriet i musen slut och då bytte naturligtvis jag dom. När jag sedan skulle få det att fungera igen, gick det käpprakt åt skogen. Tryckte på "connect-knappen" som sonen lärt mig att jag skall göra, och vad tror ni då händer??? Antingen fungerar musen ELLER så fungerar tangentbordet, så när jag nu sitter här och surfar och diverse så får jag trycka på "connect" på musen när jag skall använda den. Skall jag sen använda tangentbordet får jag vända på det och trycka "connect" där. Detta är ju inte ett dugg roligt :-(

Annars har det varit en rätt så slapp lördag. Har gått två långa rundor, så stegräknaren står för tillfället på 12463. Idag gick inte B med för han har klippt gräset + att han höll på att vända jord i trädgårdslandet när jag gick ut på kvällsrundan, så han tyckte att han rört sig tillräckligt.

Idag får jag ta allt i ett inlägg. Går ju inte att hålla på och skapa inlägg, då måste jag ju använda musen :-) så nu skriver jag ett inlägg och så får det vara med det, därför kommer det inget eget inlägg ikväll om vad det blev för mat idag. Spelar egentligen ingen roll. Det blev inget roligt ändå. Det blev resterna på ärtsoppan.

Tillbaka till tangentbordseländet. Kom just på att om jag skrivit något stavfel i detta inlägg får det faktiskt vara så. Jag kan inte klicka mig bakåt, för då jag gå igenom hela connect-grejen igen. Tror faktiskt jag stänger ner mig för ikväll :-)

Var rädda om er där ute//kram

Vad blev det för mat?

Det blev kasslerpaj och tomat. och rödlöksröra. Inte B:s favorit med paj, men någon gång måste vi ju ta mina favoriter också, och jag gillar paj. B fasar lite när det dyker upp typ kassler och kyckling på matsedeln för då vet han att pajen kommer som ett brev på posten :-)



Som ni ser blev det även ett glas rött till. Efter maten blev jag åter igen lite chokad. Rätt som det är hör jag dess ord komma ur B:s mun "skall vi gå ut en runda ikväll?" Jag hade ju fått ihop mina steg på shoppingen tidigare på dagen, men naturligtvis hängde jag på och nu står stegräknaren på 15276. Det är faktiskt rätt trevligt att gå ut en sväng efter maten, särskilt om man har sällskap.

Var rädda om er där ute//kram

Shopping är hälsosamt

Idag har jag upptäckt något mycket upplyftande. Att shoppa är bra för både kropp och själ. Den enda som möjligtvis skulle ha något negativt att säga om denna sysselsättning, är plånboken :-)

Mina flickor och jag har varit i stan och shoppat  lite så där lagom. Inget överdådigt. Lite kläder till lilla draken, en themugg till mig, en klänning + en top till drakmamman. Detta har ju då fått oss att må rätt så bra + att jag upptäckte på stegräknaren att hela dagsransonen gått åt. Det är ju helt klart det ultimata, eller hur :-)

Var rädda om er där ute//kram

Vad blev det för mat?

Ja, mat blev det, men inga foton. Glömde alldeles bort att ta kort på maten för jag hade fullt sjå att fota denna lilla läckerbit :-)


Flickorna kom upp på en liten "snabbis". Åker hem imorgon igen, men vi är så tacksamma för dom smulor vi får ;-)

Ja visst ja, maten. Under operation frystömning hade turen kommit till en del fläsk. Både färskt och rökt så idag blev det hemmagjord ärtsoppa med fläsk. Säkert sista gången innan sommaren. Ärtsoppa är ju kanske inte precis det första man längtar efter en varm sommardag, och jag hoppas verkligen det blir massor med varma sommardagar i år :-)

Vad har vi annars gjort idag? En hel del faktiskt. Flickorna kom och mötte upp mig på jobb och sen var vi på China Wall och åt lunch tillsammans med favoritsonen. Lilla draken gillade kinamat och åt med god aptit.
Efter lunchen körde vi upp och hälsade på Jonna med familj. Så trevligt att träffa dom. Var länge sen. Där bjöds det på fika med glass, men jag tackade stånaktigt nej.

Efter maten ikväll tog jag lilla draken och gick ut på "mellanrundan". B följde inte med idag för han hade fullt sjå med sin stora passion här i livet, att sticka maskrosor. Vi har världens sunkigaste trädgård. Här växer inte mycket, inte ens gräs, det är bara mossa, men vi har INGA maskrosor :-)

Var rädda om er där ute//kram

Vad blev det för mat?

Klockan blev lite mycket innan jag var färdig med Maxibesöket och "lilla rundan" så idag gjorde jag det enkelt för mig och åt följande



Två kokta ägg, två makrillsmackor och en mugg med the. Jag ni läste rätt, jag drack THE. Sedan jag slutade röka smakar inte kaffet alls lika gott längre. B säger detsamma, så nuförtiden dricker vi nästan inget kaffe alls. Jag håller nog ändå på att skifta personlighet. I hela mitt liv har the varit det nästan äckligast jag kunnat lukta, och nu dricker jag snart inget annat. När fan blir gammal blir han/hon religiös ;-)


Jäkla blåst

Idag har det varit halv storm. Inte kul alls. Halva middagspromenaden blev dessutom i småregn. Sa att någon måtta fick det allt vara på det hela. Går inte ut och promenerar i sådant väder, men när jag kom hem var det faktiskt soligt. Blåsigt men soligt så det blev allt "lilla rundan" ändå. När jag kommer hem från denna runda kommer jag på vår baksida och här skall ni få se vad jag såg. Blev så ledsen



Vår fina Margherita helt avbruten av blåsten. Går inte att rädda :-(

Skyller faktiskt lite på B. Det var han som sa att vi skulle fylla krukan med sten så att den stod stadigare. Hade den inte varit så tung hade kanske hela krukan vält och blomman hade i alla fall inte knäckts.

Vad blev det för mat?

Så, vad gjorde jag då av mitt halva baconpaket?

Jonna: Fläskpannkaka är också en av mina favoriträtter. Framförallt min mammas, men den lär jag ju aldrig få äta mer :-(

Jag gjorde en av mina favoriter. Spagetti Cabonara. Mums. Det blev både en portion nu i kväll + en portion till lunch imorgon.


Var rädda om er där ute//kram

Ännu en ensam kväll

Det är inte klokt vad man är effektiv när man är ensam. Har varit ute och promenerat, lagat en måltid, ätit, diskat, suttit på internet, skrivit matsedel till nästa vecka (vilket innebär onsdag-tisdag), skrivit handlingslista (Maxidag imorgon) förberett för morgondagens arbete med kläder och mat och nu sitter jag här igen.

B ringde lite tidigare i kväll med glada tillrop om att nu kom han snart hem. Vad hjälper det mig när jag sitter här ensam och övergiven ikväll :-(
Han berättade också att han minsann var ute och promenerade i Stockholm, tror ni att vi kommer att bli sådana däringa träningsfreak ;-)
Jag hoppas att vi kommer att bli liiiite bitna och kanske ta en lite lagom promenad om dagen (utan den förbennade stegräknaren, utan bara för att det är skönt.

Var rädda om er där ute//kram

Vad blev det för mat?

Jag är ju som skrivits i föregående inlägg ensam i huset. Hur kul är det att laga mat bara till sig själv och äta ensam?
Så vad skulle jag göra till mig själv?

Det blev en omelett med endast riven cheddarost i. Till det hade jag lite knaperstekt bacon och grönsaker. Inte alls dumt faktiskt


Nu har jag ett halvt paket bacon kvar, så vi får se vad jag kan hitta på med det imorgon :-)

Var rädda om er därute//kram


Det är lite synd om mig....

Jag är nämligen aaaaldeles ensam här hemma. B har åkt till Stockholm i tjänsteärende. Kommer hem på onsdag kväll. Tycker inte alls om att vara ensam i huset på nätterna. Som tur är har jag larm som jag kan sätta på, men tycker ändå inte om det :-(

Inte nog med det, det stör mitt gående också. Nu måste jag åka hem för att sedan ge mig ut igen, och det tycker jag inte allt om. Har jag kommit hem, så har jag. Tvingade mig att gå ut direkt i kväll när jag kom hem, så nu är samvetet helt lugnt . Har gjort min ranson för dagen :-)

Var rädda om er där ute//kram

Vad blev det för mat?

Vår frys är alltså proppfull. Av mat och is!!
Nu har jag sagt åt B att om vi så måste äta korv (inte precis min favoriträtt, ryser av bara tanken) sju dagar i veckan, skall frysen tömas och avfrostas. Det är nämligen kanske inte precis läge att ställa ut fryslådorna i 15 graders värme medan man avfrostar. Vi började denna vecka så denna helg har vi bara ätit "skåpmat".

Idag blev det ungsbakad kassler, kokt potatis, sås gjord på vispad grädde, majonäs, tomat och gruka. Lite brevid ett par ärter. Är det någon där ute som kan gissa att jag gillar gröna ärtor :-)


Efter maten gick vi åter ut en sväng, och återigen var det inga problem att få med B, även om han stönade och stånkade på vägen :-)  Ikväll blev det långa rundan och nu står stegräknaren på 12211 och jag är rätt så nöjd med mig själv. Har 10000 som mål varje dag.

Nu skall jag gå ner och parkera mig framför TV:n och titta på en av mina favoritserier genom tiderna. Hedebyborna. Gick tidigare ikväll medans vi var ute och gick, men kom som tur var ihåg det och satte igång videon. Hoppas jag inte blir besviken, vilket inte är helt ovanligt när man skall se något som man gillat tidigare.

Var rädda om er där ute//kram

Ännu en "för första gången"

Så har man då gjort sin årliga medborgerliga plikt och deklarerat. Denna gång blev det för första gången på Internet. Förstår inte varför jag inte gjort det förr, var ju hur smidigt som helst. Har nog trots allt en liten varningsklocka som pinglar om att det inte skall bli rätt. Printade mycket noggrannt ut kvittot och satte in det i pärmen :-)
Nu när tröskeln är överhoppad blir det nog aldrig mer bilköande framför skatteverket, även om det liksom lite grand har hört till att man det skall göra.

Var rädda om er där ute//kram

Vad blev det för mat?

Idag blev det kokt hälleflundra med kokt potatis, citronsås, sparris och gröna ärtor, till det ett par glas mycket gott vitt Inycon.


Hälleflundra är verkligen en av mina favoritfiskar. Lite salt, ett par kryddpepparkorn och ett par lagerblad och du har en helt underbar måltid. Där är så otroligt mycket smak i hälleflundra, så det skall helt enkelt inte arbetas för mycket. Samtidigt är Inycon ett av mina vita favoriter, så idag hade vi verkligen en toppenmåltid. Rekommenderas verkigen.
 
Medan vi satt och åt sa jag till B att jag skulle gå en runda efter maten. Jag höll på att ramla av stolen då han svarade   "då kan jag föja med", så efter maten gick vi ut på "lilla rundan". Vi gick lilla rundan eftersom det hade blivit en hel del steg under dagen och det behöves inte någon längre runda, egentligen behövde jag ingen runda över huvud taget. Min stegräknare står för tillfället på 16111. Hurra, hurra, nytt rekord. Faktum är att vi gick rundan för att det är rätt så skönt!!! Måste nog gå och ta tempen, kan nog ha lite feber ;-)

Var rädda om er där ute//kram 

Blomsterprakt

Nu har vi varit och köpt och planterat lite blommor till vår altan och tomt. Blev så nöjd. Naturligtvis har jag tagit lite bilder till er :-)

Detta är en potatisplanta. Köpte sådana för första gången i fjol och dom blommade precis hela säsongen. Helt underbara. Jäklar, missade sopkvasten och den tomma blomkrukan, bilden hade säkert varit finare utan ;-)
Då vet ni att vi har en ren och fin altan. Den är nysopad :-)


Köpte även dessa amplar. Lite ovanligt med oranget. Brukar mest vara vitt, rött eller lila. Tyckte dessa var fina. Vad tycker ni? Passa även till det gula teglet och de gröna trädetaljerna.


Ute på tomten brukar vi då ha en Margeritha stående. Årets exemplar blev så här fint. Denna är också helt underbar. Ju mer man ansar och tar bort vissnat och gamalt, ju mer blommar den.


Sen har vi då två jättestora krukor, som vi haft lite av varje i. Vi har dock aldrig varit helt nöjda. I fjol satte vi några lökar som aldrig blommade. Hur kul är det? Nu provar vi ett nytt grepp och testar en ny planta. Detta är nog det närmsta jag kommer en palm på ett bra tag ;-)


Så, det var dagens skörd. Imorgon skall jag så fröer och sätta örter. Återkommer med uppdatering av det.

Var rädda om er där ute//kram

Rivstart

Idag var det inte så mycket velande. Efter frukost och en liiten runda vid datorn åkte vandrarskorna på och den ena rundan avverkades. Upptäckte då att jag nog inte kommer att bli besatt efter allt. idag tog det emot. MYCKET. Kämpade på ändå och nu måste jag säga att jag är rätt nöjd med mig själv.

Nu skall vi ta en fika, sen skall vi köra iväg och köpa lite blommor till altanen och så. Kul. Får se om jag återkommer med lite bilder senare idag :-)

Var rädda om er där ute//kram

Premiär

Jag kom iväg på min promenix som jag skulle i förmiddags, men när man inte jobbar så blir det inte så många steg annars under dagen så måste nog göra något mer. Återkommer till det.

Idag har vi haft grillpremiär. Har visserligen grillat nere hos A och R en gång i år, men inte här hemma.  Hade revben, så himla köttiga och goda. Inhandlade hos Jontes naturligtvis. Knepet när man grillar saker med ben är att koka det innan. Dessa revben lät jag koka ca 1 timme och sedan hällde jag på marinad medan köttet var varmt. Det blir så himelskt. När man sen börjar grilla är det i princip bara att köttet skall bli varmt och få grillyta.

På typiskt manligt manér måste man bara stå och glo på köttet hela tiden. Man kan bara göra en sak i taget :-)


Så här gott såg det ut på grillen


Både B och jag anser att en sallad med lite citronolja och ett gott varmt bröd är det bästa till grillat, så våra tallrikar såg ut så här innan vi högg in på det. Till det ett glas gott rött och det kan inte vara bättre :-)


Jag behöver som sagt göra lite mer än förrmiddagsrundan, så efter maten fick jag med mig B ut på ännu en runda. Visserligen var det en del stön och stånk, men det var en alldeles utmärkt runda här upp på området. Nu har jag alltså två rundor att välja mellan och det är rätt bra, för det kan kanske bli lite tråkigt att gå samma om och om igen. Den nya rundan var på ca 4500 steg, så nu står räknaren på 12968 för idag. Inte illa. Ni ser, jag håller nog på att bli lite besatt ;-)

Var rädda om er där ute//kram


God förmiddag

Måste erkänna att jag halv om halv glömde bort denna sida igår. Trodde faktiskt att jag varit inne och skrivit ett inlägg, men det måste ha varit dagen innan dess. Huj vad tiden går. Var ju ledig igår och hade tänkt ta en tur med Fido, men en ömmande högerhand satte stopp för det. Kunde inte ens skruva av locket på burken med värktabletter. Fortfarande lite öm men betydligt bättre än igår.

Benen var det dock inga fel på, så redan på förmiddagen gick jag ut en sväng och fick ihop ca 5000 steg. Får nog passa mig, känner att jag nog kan bli lite besatt av detta. Så förutom den promenaden cyklade jag en tur på 20 minuter, och sen det "vanliga" gåendet, så fick jag ändå ihop drygt 10000 steg. Cykling genererar faktiskt rätt mycket steg. Man rapporterar då in minuterna man cyklat.

Föreslog B att vi skulle cykla ner till byn och titta på Valborgsfirandet på Torget. Han hade hur mycket ursäkter som helst, så till slut sa jag "strunt i det, vi blir hemma". Sen kommer han efter en stund och säger "vi kan ju ta bilen", men då hade jag redan ställt in mig på att det inte skulle bli något + att vi antagligen skulle få parkera typ hemma så vad var det för mening med att ta bilen :-)

Nu tänkte jag ta mig min 5000 stegsrunda. Får se om jag kommer iväg :-) Hörs kanske senare

Var rädda om er där ute//kram

RSS 2.0