Shhhh......hon sover

Så sover då vår lilla docka. Idag har hon varit extra go. Hon har ägnat sig åt att flirta vilt med sin mormor och morfar. Dagen har varit full av rynkande på näsan och tillgjorda små skratt, hon vet vem hon skall "smörja" :-)  Efter en massa lek åt vi middag och sen lekte vi en stund till. Sedan var det dax för en flaska välling och som vanligt så bara vände hon sig på sidan och somnade när hon var mätt. Nu skulle det bara vara så att hon sov till klockan nio i morgon bitti, men riktigt så långt har hon inte kommit än :-). Jag misstänker starkt att jag kommer att bli väckt senast vid 5-tiden i morgon.

Ibland har även jag tur

Idag hade tänkt att nu var det faktiskt dags att ta ett tag här hemma och kanske se till att rasta Fido lite. Fido är alltså dammsugaren, och så ringer dottern och frågar om Lilla Bus kan få vara hos mormor och morfar, för dom hade tänkt att måla om lite där hemma. Snacka om flyt, jag sa naturligtvis genast JA och nu har jag ett fullgott skäl till att låta Fido stå kvar i skåpet :-)

Förtydligande; jag hade naturligtvis sagt ja, även om här varit så rent så man kunnat äta från golvet. Jag får bara inte nog av det lilla underverket :-)

Halm i tofflorna

Här nere i södern, där jag bor, har vi ett uttryck som heter att den eller den har "halm i tofflorna" vilket betyder att dom har tur. I vår familj är det inte jag som begåvats med detta, utan det är mannen och då framförallt vad gäller arbetsplatsens konstförening. Nu har det varit dragning igen och naturligtvis vann han. Jag tror vi har minst 7-8 st som han vunnit genom åren.

Denna vann han i år



Den är gjord av Ragnhild Fredell och heter "Snögubben". Det måste vara en skånsk snögubbe, för det är bara här nere som vi har svart äcklig snö :-)
Detta konstverk passar dock tyvärr inte in hos oss, men jag skickade ett MMS ( jag kan det också!!!!!!) till dottern och hon paxade den bums medetsamma.

Dagens rubrik

Idag fanns det en hel del otrevliga, allvarliga rubriken som säkert hade varit jätteviktiga att ta upp. Även om jag säkert kommer att komma in på en hel del allvarliga ämnen vad det lider så var jag inte sugen på det idag.

Idag väljer jag "Dubbelrumstrubbel i Semestersvenskarna". Detta är ett videoklipp, så det är faktiskt sant även om det är så dumt så man skulle kunna tro att det var en skröna :-)

Tydligen finns det ett TV-program i dokumentärform som heter Semestersvenskarna och som utspelar sig i Thailand. Dit kommer då en familj på 4 personer, så ni förstår ju då att där faktiskt finns 2 vuxna personer med. I vilket fall som helst så kommer dom ner i receptionen och klagar på att dom bara fått ett rum. "Dom hade ju faktiskt beställt dubbelrum", och då tyckte inte dom att resebyrån var tydliga nog med att det gällde ett rum med dubbelsäng och inte två rum. Dom hade ju faktiskt två barn, och då var det meningen att barnen skulle ha ett eget rum. Reseledaren bara gapar och ser ut som om han pratar med ett Alien och jag måste säga att det hade nog jag också gjort om jag varit i hans ställe.

Fredagsgott

I detta huset är vi lite besatta av mat. Det är inte helt ovanligt att medans vi äter den ena måltiden, pratar vi om vad vi skall äta nästa måltid. Den där vanliga vardagsmaten som man lagar när man kommer hem efter 8 timmar i saltgruvan är väl i och för sig inte så där jättekul. Då tycker jag om att bli serverad, och det sker ju inte allt för ofta även om mannen kan både det ena och andra på den fronten.

På helgerna däremot är det roligt med matlagning, och då framförallt fredagskvällen då vi nästan alltid har lite extra.
Ikväll blir det lövbiffsrulader med rökt skinka och cheddarost, pressad potatis och en god sås. Till detta dricks naturligtvis ett gott rödvin.


Lätt som en plätt

Haha, redan tillbaka. Lätt som en plätt det här ju. Kanske inte skall vara allt för kaxig, jag har ju faktiskt inte fått in bilden här ännu. Men OK, here we go again...



Lilla Bus på besök hos mormor



Här tror hon att hon är Superwoman och försöker lyfta barnstolen med en hand. Kolla in minen. Full koncentration :-)

Nu kan jag vara lite kaxig. Kan fälv..... Nämnde jag tidigare att jag inte har något större problem med mitt  självförtroende ;-)

Besök

Så, nu har jag alltså haft besök av den lilla älsklingen. Lika roligt som alltid. Nu tänkte jag faktiskt att jag skulle gå ett steg längre i bloggutbildningen och se om jag kunde få till en bild....... och det kunde jag inte. När jag tryckte på infoga bild, så trodde jag i min enfald att jag skulle komma in bland mina bilder, och det gjorde jag ju också. Det är bara det att det var inte riktigt där jag trodde, och arkivet var tomt. Tydligen måste jag peta in bilderna i ett arkiv här på bloggen. Nu skall jag bara komma på hur i he***te jag skall få in bilderna där.  Anna, sluta genast skratta åt mig!!!!

Mysmorgon

Idag har jag haft en riktig mysig morgon. Mannen gav sig iväg till jobbet och jag kände inte riktigt för att gå ur den sköna sängen, så jag låg kvar i den goa värmen och pillade mig lite i naveln (bildligt talat alltså) och funderade över dom stora frågorna här i livet som t ex hur skall jag tillaga maten jag har köpt till ikväll? och är det inte inte dags att du kommer ur den här sängen snart? och ja ni vet, andra sådana där livsavgörande saker. Svaret på den senare frågan var förresten nej, så jag låg kvar en halvtimme till och bara mös.

Nu är jag dock uppe, som ni som känner mig nog begriper eftersom jag inte äger någon laptop. Alltså måste jag sitta vid datorn. Elementärt, Watson!! Det är nog på tiden att jag kommit upp, för snart kommer Lilla Bus med pappa och behöver passning. Alltså, Lilla Bus behöver passning. Hennes pappa behöver det inte. Han skall göra lite ärende, så Lilla Bus får vara hos mormor under tiden. Lucky me!! 

Dagens rubrik

Denna gillade jag verkligen "Lättare att lära - med lite vin".
Som vanligt stannar jag vid rubriken, annars är risken stor att min tolkning inte helt överenstämmer med verkligheten. Samtidigt är "lite vin" ett rätt så subjektivt uttalande. Vad är lite vin? Jag väljer att tolka det som att den mängd jag dricker är alldeles lagom för att jag om ett par år kommer att vara så sprängfylld av vetande att jag kan vinna 1 miljon dollar i     tv-tävlingen "Are you smarter than a fifth grader".

Har ni förresten sett något av detta program. Det är helt sanslöst. Visserligen är dom tävlande dumma som spån och behöver hjälp av typ 10-åringar. 10-åringarna å sin sida är smarta som rackarns. Jag orkade med ett halvt sen var jag tvungen att slå över. Varför måste amerikanare skrika så mycket? Och varför måste dom ha så gälla röster. Jag blir helt förstörd. Orkar inte med det. Det sista stycket här har inget med dagens rubrik att göra, men det förutsätter jag att vi smarta, coola, lågmälda svenskar begriper ;-)

Föreläsning

Idag har jag varit på en härlig föreläsning. Det var Mia Törnblom (Ni vet hon med - Självkänsla nu) som naturligtvis snackade om självkänsla. Först blev jag lite orolig, för hon började med att säga att självkänsla och självförtroende inte är samma sak. Shit tänkte jag, jag kanske inte är så bra som jag tror ;-) för det var betydligt bättre att ha en massa självkänsla än en massa självförtroende och mitt självförtroende har det aldrig varit något fel på. När hon sen förklarade skillnaden på de båda sakerna så visade det sig att det till mycket hänger ihop och jag har nog så det räcker av båda delarna :-)

Mia Törnblom var en otroligt intensiv, rolig och snabbtalande stockholmska. Till att börja med tyckte jag nästan att hon var lite jobbig, för hon pratade mycket utpräglad stockholmska, hon pratade mycket fort och hon for runt och gestikulerade så man hade fullt upp med att hålla reda på var på scenen hon var, men det blev bara bättre och bättre ju längre föreläsningen höll på. Hon var ganska utlämnande och berättade (vilket jag absolut inte visste) att hon varit heroinist, kriminell och hemlös under många år. Jag blev så fascinerad att jag var tvungen att köpa hennes självbiografiska bok som naturligtvis såldes där.

Symöte

Igår var jag på symöte. Visserligen var det länge sedan vi sydde på dessa träffar, men vi kallar det fortfarande symöte fast en mer rätt benämning skulle nog vara mat- och supmöte, för vi hinner klämma i oss en hel del både vått och torrt på dom timmar vi träffas och skvallrar.

Dessa träffar började för så där en 28-29 år sedan och då hade vi alla små barn, så det var ett fasligt syende och stickande på träffarna vilket väl är ganska passande med tanke på namnet. Vi blev också bjudna på lite kaffe och en fralla eller liknande. Efterhand som barnen växte och tyckte att kan vi inte köpa kläder i affärer som normala människor förändrades karaktären på dessa träffar. Vi bar med oss våra små syväskor till varje möte som nu bjöd på en sallad kanske eller varför inte en paj. Visserligen sydde eller stickade vi inte utan väskorna stod på golvet bredvid men det var ju dock ett symöte och man kunde ju inte dyka upp utan stickning, eller.........?

Det kunde man faktiskt. Våra möten i dag börjar oftast med en fördrink och lite snacks. Efter det är det valfritt hur många rätter man vill bjuda på. Men det är alltid en varmrätt och naturligtvis ett gott vin. Vi provar ofta nya maträtter och viner på varandra, för det är ju så att man inte ofta vågar prova något helt nytt när man skall ha gäster.

Igår bjöds vi på smördegsinbakad kycklingfile med en matig sallad. Det var jättegott. Efter det fick vi en typ knäckparfait med hallon. Mums

Kommentarer

Nu har jag hållit på med detta ett par dagar och tycker att det är ju rätt så småroligt. Har fått ett par kommentarer och det är ju ännu roligare. Tack så mycket, men nu är det ju så att jag nämnde i ett av mina första inlägg att jag är en datanörd och då menar jag alltså inte att jag är en fena på datorer utan det är precis det motsatta, så därför vet jag inte hur jag skall besvara kommentarerna. Dottern, hur gör jag? Besvarar jag dom från denna sida, eller måste jag gå in på sidan där dom publiceras och själv skriva en kommentar som svar?

Dagens rubrik

Idag var det ingen konkurrens om vilken rubrik som skulle väljas. Det blev denna "Anställda får ledigt för sex".

Japan har tydligen problem med nativiteten och befolkningen minskar istället för att öka. Tydligen jobbar japanerna för långa dagar och orkar inte med nåt halligalli när dom kommer hem, så därför har Canonföretaget i Japan bestämt att de anställda får gå hem tidigare två dagar i veckan. Förutsättningen är ju då att dom fortsätter att producera, dock inte elektronik. Undrar vad som händer om dom går hem och sover eftersom dom är så trötta, och det inte blir några barn. Blir dom bestraffade då?

Tror ni detta är modellen för Sverige också? Vi har ju också en del problem med nativiteten, men det beror nog inte på att vi jobbar för mycket. Snart är hela Sverige arbetslöst, så utvilade borde vi vara, utom vi då som börjar längta efter pensionen, vi skall jobba ännu längre. Och i den åldergruppen är vi nog inte så många som funderar på att skaffa
barn :-) 
 

Ångest

Jag tror inte jag är riktigt klok. Nu har jag ångest och kan inte sova över en kommentar jag skrev under dagens rubrik. Jag uttryckte mig nog lite klumpigt. Naturligtvis tycker jag inte att man skall gifta bort en liten pojke med en hund. Det är en HUND!!!! En hund kan möjligtvis "giftas bort" med en annan hund. Ett barn, oberoende av kön skall överhuvudtaget inte giftas bort. Det skall bara vara ett barn och inte ha ett bekymmer i världen. Hoppas att jag rättat till detta nu så jag får lite lugn och kan sova. God natt!

Dagens rubrik

Idag var det lite tufft att välja rubrik. Skulle jag välja "Mat-Niklas lägenhet fick svåra rökskador" eller "Henry - 111 år och nybliven pappa" vilket var lite roliga rubriker som man kan ironisera över. Det visade sig att Mat-Niklas hade glömt ett långkok av lammgryta på spisen och att 111-årige Henry var en ödla, men i stället valde jag ett lite allvarligare ämne ikväll.

Rubriken är "Indisk flicka bortgift - med en vild gathund".
Det är tydligen så att en liten 9-årig indisk flicka blivit bortgift med en vild hund för att dom tror familjen blivit förbannad av en ond ande. Med en HUND????? Hunden skall då tydligen skydda mot anden. Denna värld blir bara galnare och galnare och dom flesta gånger verkar det som om det är dom små flickorna världen över som betalar priset för galenskapen. Varför gifte dom inte bort en liten pojke? I detta fallet får dock flickan lov att gifta om sig när hon blir äldre  UTAN att skilja sig från hunden!!! 
När skall stora delar av världen sluta betrakta små flickor som objekt  och handelsvaror och börja se dom som små människor med samma värde som dom små pojkarna?










Hos tandhygienisten

Idag har jag varit hos tandhygienisten. Jag är nog en av få personer som inte tycker att det är en fruktansvärd upplevelse, men så länge hon håller den där ultraljudshistorien ifrån min mun är det hel ok tycker jag. Det får bli dom gamla hederliga krokarna. Jag tycker inte är särskilt obehagligt.

I vilket fall som helst sitter jag där i stolen och är färdig och så säger hon vad det skall kosta. Jag höll på att ramla av stolen. I positiv bemärkelse vill säga. 332 kronor ville dom ha av mig. Vet inte när jag betalade dom summorna senast. Tycker att dom senaste åren har det i princip varit inträdesavgiften på mottagningen. Ja positiv och positiv förresten, anledningen till att jag inte behövde betala mer var ju att jag lagt X antal kronor där tidigare under året.

Nu är det tydligen så att vi har fått en ny tankvårdsförsäkning och mitt motto när sådana där försäkringsgrejor kommer på tal är "ja, ja, det ordnar sig säkert". Jag orkar bara inte sätta mig in i det. Detta var dock lite positivt. Tydligen är det så att det kommit ett visst "högkostnadsskydd" även vad gäller tandläkarkostnader. Man räknar 1 år fram i tiden från det första behandlingstillfället och när man sen kommit upp i 3.000:- från man 50% rabatt. Så nu har jag bokat både tankläkarbesök + nästa hygienistbesök innan mitt år gått ut. Gud, vad jag kommer att tjäna pengar. Hördu lilla draken, vad skall vi göra med dom?

Deprimerad

Jaha, så var man deprimerad igen. Det är samma sak varje månad, lättretlig och irriterad är vad man blir. Innan nu alla börjar dra lite förhastade slutsater av början på detta inlägg, vill jag bara meddela att jag betalt månadens räkningar. Är det inte månadens gissel, så säg. Enda trösten är att det nu är hela 30 dagar tills man skall på eländet igen.

Dagens rubrik

Jag läser sällan nyhetstidningar i pappersformat nuförtiden, utan det blir Expressen och ibland Aftonbladet på nätet, och då ofta bara rubriker om det inte är något jag fastnar för så där lite extra.

Idag läste jag rubriken "Svullen mage kan bero på ditt jobb" och jag blev hur glad som helst. Här har jag hela tiden trott att den svullna magen berodde på att jag stoppade i mig en massa god och onyttig mat, kakor, godis och diverse onyttiga goda rödviner, och så har det hela tiden varit jobbets fel!!!!!! Då kan jag ju genast sluta med att "hålla igen lite" som jag håller på med för tillfället. Som situationen ser ut på arbetsmarknaden för tillfället är det ju inte så stora chanser att en svullen kvinna på +55 kan byta, så jag får väl leva med det. Det är bara så skönt att veta att den svullna magen inte är mitt fel.

Skall väl också påpekas att jag bara läste rubriken. Hade jag klickat på länken till artikeln hade väl risken varit stor att jag fått veta att jag tolkat det helt fel och det ville jag absolut inte veta ;-)

Stackars John Cleese

Enligt Kvällsposten har han tydligen gått på en "riktig blåsning". Tydligen trodde han att han dejtade en 27-åring och håll nu i er för nu kommer det verkligt hemska. Hon är 45 år!!!!!!! HUUUUU vad hemskt.

"Allt är väldigt pinsamt för John säger en vän. Han är en stolt man, men han är också förtjust i söta tjejer". Nu måste man ju hålla med om att det inte var särskilt snällt att ljuga om sin ålder, men ärligt, blev hon mindre söt för att hon är 45, och John är ju faktiskt 69 år så vad gör det honom till om han tycker 45 är för gammalt?
Samme vän fortsätter  "Jag tror att en del av hans modigare kompisar har uppmanat honom att vara mer försiktig, för ingen vill att han ska framstå som löjlig"
Naturligtvis vill vi inte det, men personligen tycker jag nog att han gör sig mer löjlig om han dejtar en "tjej" på 27 än en kvinna på 45.

Vackert väder

Vad är nu detta för trams. När jag gick upp i morse och bestämde mig för att det var soffan och slappedag som gällde, var det grått och trist ute och då är det ju jättemysigt att ligga under ett täcke på soffan och göra ingenting.

Nu huxflux skiner solen och försöker ge mig dåligt samvete för att jag ligger och slötittar på TV när det ser ut att vara ett härligt väder ute. Men den gubben går inte, här skall minsann inte ut och promeneras, här skall slappas ;-)

Söndag

Idag tänkte jag faktiskt bara ligga på soffan och slappa. I torsdag åkte jag ner till dottern för att hjälpa till lite. Dom skulle ha visning på sitt hus och behövde ställa det iordning, och hur lätt är det med en liten drake på 8 månader, så mormor åkte ner för att passa och hjälpa till lite med städning när tillfälle gavs. När vi lämnade huset i går för visningen var vi mycket nöjda. Så fint. I vilket fall som helst så är jag lite trött idag och tänker att på soffan är ett bra ställe att tillbringa dagen och utan att göra ett dugg förutom att vi kanske får ha lite middag. Vi får se vad det blir, hade tänkt mig lite fisk.

Soffan väntar ;-)

Hej och välkomna

Hej och välkomna till min blogg. Vi får se vad det blir av detta. Har aldrig gjort något sådant här förut och är en total datanörd, men tycker det verkar lite småtrevligt, så jag ger det en chans.

Jag läste en gång ett citat som lyder: Om man ger en dator till en vuxen så säger han/hon "vad SKALL jag göra med denna", om man ger en dator till ett barn så säger det "vad KAN jag göra med denna". Jag behöver väl inte förtydliga att jag tillhör den första kategorin ;-)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0