Det är mycke nu.....

Har varit en förfärligt dålig bloggare denna sommar, och för tillfället är det bara helt otroligt mycket. Orkar bara inte tänka på bloggen. Skolan har börjat och det är rena cirkusen på jobbet. Drakmamman och lilla draken "bor hemma" för tillfället. A och R håller på att renovera köket och då kan dom naturligtvis inte ha en liten duracellkanin hoppande runt bland kablar och verktyg. Skall även ha grillparty till helgen, så nu börjar jag känna mig smått stressad. Återkommer när jag lugnat ner mig lite.

Var rädda om er där ute ♥

Kräftskiva

Vilken härlig ledighet det har varit. I torsdags slutade vi båda vid lunch och sen körde vi till Åhus för jag skulle klippa mig. När det var klart körde vi till Eko och inhandlade bl a en ny kaffebryggare och naturligtvis en del annat smått och gott som man inte visste att man behövde :-)  Efter att ha inhandlat helgens middagsmat på Jontes Kött körde vi hem och påbörjade helgen. Till middag på torsdagen köpte vi färdigmarinerade grillspett.
Där var oxkött, fläskkött, ungersk korv och paprika på spettet och det var jättegott.

Fredagen gick jag lös på tvätten och fick undan i princip allting, även gästsängens lakan fick sig en rengöring. På eftermiddagen kokte jag kamben som sen lades i marinad för grillning på kvällen. En annan av våra absoluta favoriter. Lite stekt nypotatis och en sallad till och man har en perfekt måltid.

På lördagen var vi bjudna till B:s syster på kräftskiva, så vid lunchtid körde jag ner i byn för att köpa oss var sin baguette till lunch. Vanligtvis äter vi ju på kvällen, men tyckte att kräftor kan inte direkt var middag så vi fick nog ha lite på lunchen också. Fanns inte en baguette i hela Åhus. Kan tänka mig att dom fanns nere på stranden hos x antal sugna badande.
Fick köpa en påse pytt i panna, men med ett par stekta ägg gick det bra det också. Till kräftskivan gjorde jag en Västerbottenostpaj med kantareller. Ett ord bara, MUMS.

B och hans syster med lite kräftor


Idag har jag mest bara slappat och laddat inför nästa jobbevecka, medan B har varit riktigt flitig i trädgården.

Sola med förstånd där ute ♥

Åter till verkligheten

Det var med blandade känslor jag gick upp när klockan ringde i går morse. Hur kan nästan 6 veckor bara gå så fort? Samtidigt var det faktiskt roligt att börja jobba igen :-)

Sista helgen på semestern var vi som jag tidigare nämnt i Göteborg. Hade en mycket trevlig helg, men kan tyvärr inte visa några bilder för jag var så idiotisk så jag glömde kameran hemma. Hur kan man bara vara så dum?

Lägenheten vi hyrde var alldeles utmärkt, förutom att det var en enstående människa utan barn som ägde den. Det betydde att hon hade bokhyllor som var ca 50 cm höga. På den ena väggen hade hon också ca 2-300 cd-skivor i den höjden. Längst andra väggen låg det snygga buntar med tidningar och så lite LP-skivor, bara för att göra det ännu lite mer spännande ;-) Inte kul när det skall vara en liten drake där. Som tur var var det bra väder, så vi fick vara ute så mycket som möjligt.

Vi tog lilla draken med oss och gick på Liseberg. Där fanns faktiskt några karuseller hon kunde åka, fast hon inte är så stor ännu. Var många år sedan vi var där senast och det var lika trevligt som vi kom ihåg det som. Efter Liseberg gick vi och åt och när vi sen kom "hem" var det lagom att lägga henne, så hon inte hann gå bärsärk i lägenheten :-)

B börjar inte jobba förrän i morgon, så han har varit hemma och skött markservicen dom två senaste dagarna. Tror nog att jag skulle kunna vänja mig vid att ha en hemmaman, även om han naturligtvis ringde mig igår på jobb och frågade om vi hade något i frysen som vi kunde ha till middag. Han stod säkert bredvid frysen när han ringde.
Maten på bordet när man kommer hem är som sagt inte illa alls :-)

Sola med förstånd där ute ♥


RSS 2.0