Sista jobbdagen

Idag fullgör jag sista jobbdagen innan ledigheten börjar. Återkommer till arbete den 3 augusti :-)

Vad skall jag göra med all denna lediga tid. Inte mycket, var tanken. Som vanligt har vi inte mycket bestämt. Idag skall jag åka ner till mina flickor i Malmö när jag slutar. Jaja mensan, här har det flyttats och numera får jag åka sydväst för att komma till dom :-)

En liten tur till Danmark, där B:s syster hyrt en stuga hade vi också tänkt oss, och så blir det Göteborg den sista helgen på semestern. Har äntligen fått tag i ett boende. Fick hyra en privat lägenhet på Hisingen, och det går väl också bra, blir dock inte serverat någon hotellfrukost på det stället. Jag som älskar hotellfrukostar :-(

Nu är det dax att påbörja sista arbetsdagen på ett bra tag :-)

Sola med förstånd där ute ♥

Semester

Visserligen börjar inte min semester förrän den 29 juni, men jag har flexledigt onsdag och torsdag nästa vecka, alltså jobbar jag bara måndag och tisdag, sen är det ledighet tills den 3 augusti. Yipppppie

Känner att denna blogg inte är  vad jag vill prioritera under ledigheten, därför förvarnar jag redan nu att det kommer att bli mycket sporadiskt uppdaterat här dom kommande veckorna.
Tillbringar mycket hellre dagarna t ex som idag. Lilla draken kom igår och idag åkte vi tillbaka med henne.  Vi fick alltså en liten dos av "the love of our life".  När vi hade lämnat av henne i Sjöbo och kommit tillbaka hem igen, cyklade vi hem till B:s syster och grillade en god "köddabit", drack en del gott vin och badade i poolen. Det är livet det :-)
Förhoppningsvis blir det massor av dessa kvällar under sommaren.

Sola med förstånd där ute ♥

Glad midsommar!

Är bara inne som hastigast och vill passa på att önska en glad midsommar. Förberedelserna är i full gång, och om en timme kommer gästerna.

Spänningen är olidlig. Blir det serverat ute eller inne????

Var rädda om er där ute ♥

Vad händer här?

Inte mycket måste jag erkänna. Har börjat nerräkningen mot semestern, fast jag skall jobba nästa vecka också. Känner att i år skall det verkligen bli välbehövligt med semester.

Körde som jag nämnde tidigare ner till Sjöbo i söndags. Hade en härlig dag med lilla draken, som blivit en liten klätterdrake. Det skall klättras på allt och här hemma klättrar hon till och med på morfars chipspåsar, som hon då först slängt på golvet. Ni kan ju själv räkna ut hur populärt det är :-) Dom är ju i och för sig inte så där jättestora så hon kommer inte allt för högt upp, framför allt inte när hon har krabbat rubbet :-)

Körde hem tisdag morgon, för då skulle jag jobba. En anings jobbigt att ge sig iväg strax efter 06.00 men inte allt för besvärligt.

Ikväll är det ett efterlängtat härligt väder. B och jag har varit ute på en promenad. Vi går bl a i ett område där dom håller på att bygga nya hus, och det är rätt så roligt att se hur det framskrider. Nu hade vi inte gått där på ett tag och det hade hänt massor.

Nu kom precis B in och nästan orsakade mig en hjärnblödning. Vi har ju tallar på tomten och dessa blommar ju nu, vilket har till följd att allt är täckt av ett gult lager frömjöl.  Nu kom han precis in och ungefär följande samtal följde

B: Nu har jag spolat av frömjölet på fönsterblecken.
J: Vadå spolat. Inte med slangen väl?
B: Jo, naturligtvis med slangen.
J: Men hur kunde du undvika att träffa fönstren?
B. Undvika att träffa fönsten? Det kunde jag naturligtvis inte.
J: Men då blev dom ju alldeles prickiga.
B: Ja, men jag fick inte bort allt, så du får nog torka med trasa också.

Detta betyder alltså att nu måste jag inte bara torka fönsterblecken, jag måste putsa fönstren också. Han har alltså skapa dubbelt arbete till mig. SUCK!!!

Var rädda om er där ute ♥

Annandag pingst

Nu åker jag ner till Sjöbo och firar annandag pingst :-)

Ni vet väl att om man jobbade måndagen som tidigare var annandag pingst, får man en extra ledig dag i år, eftersom "Nationaldagen" var en lördag :-)

Dottern skulle röja lite så jag tar ut min extradag och åker ner och hjälper henne. Inte med att röja, men med lilla draken ♥

Var rädda om er där ute ♥

Avslutning

Det var inte bara skolan som hade avslutning igår, även vi i syföreningen hade avslutning inför sommaruppehållet.

Denna tilldragelse brukar gå till som så att vi först träffas hemma hos en av oss och tar en liten drink och lite tilltugg. Efter det går vi ner i hamnen och oftast går vi på Åmunds och äter deras berömda ribs.

Igår var det dock lite annorlunda.......männen var inbjudna. Vi träffades först hos B och E eftersom dom bor nere i byn. Där fick vi god drink och supergoda tilltugg, som jag dock inte kommer att avslöja här, kan dyka upp här på något grillparty i sommar :-)

Efter det gick vi ner i hamnen och gick på Åmunds. Varken B eller jag åt ribs. B åt lax och jag en Ceasarsallad. Båda rätterna var mycket goda. Efter maten gick  vi tillbaka till B och E och fick kaffe och kladdkaka garnerad med grädde och färska jordgubbar. MUMS

Idag har vi faktiskt tagit ett nappatag med vårt hus, så nu är här rent och snyggt. Så skönt att det blev gjort, var verkligen välbehövligt.

Nu tänkte jag försöka hitta något hotellrum i Göteborg helgen vecka 31. Är tydligen inte helt enkelt har jag förstått. Den helgen är det både U2-konsert samt även Gotia Cup. Vi får se hur det går.

Var rädda om er där ute ♥

Sötnosen

När jag lägger över mina bilder är det inte mycket annat än denna lilla sötnos som förekommer :-)

Hjälper morfar att tömma diskmaskinen. Morfar var inte odelat tacksam :-)


Nybadad och klar för välling/sängen



Kan äta själv



Bara söt och glad :-)


En bal toapapper....

kan man ha till mycket :-)

Den är ju alldeles lagom hög


Dom kan skapa oreda.....

dom där gästerna som är här :-)

Här kommer en liten kavalkad över gårdagens bravader

FÖRE





Och här har vi "hjälpredorna"



EFTER







Skall erkännas att korten på "hjälpredorna" är samma, men det spelar ingen roll, före och efter var detsamma, dom var som fastvuxna i sofforna :-)

I rättvisans namn skall nämnas att dottern gjort maten både igår och idag, men idag tog det nog nästan en timme att få ordning på huset. När jag var klar kom B och sa att han hade tänkt att ta hand om disken, diskbänken idag så ungefär ut som igår. Jag tyckte nog att det var konstigt att han inte kom förrän jag var klar, nog hade han hört att jag höll på där ute, men han har den unika egenskapen att ha ett selektivt hörande. Han hör bara det han vill :-)

Jobbet var lika stressigt som tidigare i veckan. Skall inte tråka ut er med det, kan bara konstatera att dom där lärarna kan få den bäste att bryta samman :-)

Var rädda om er där ute ♥

Besök igen

Igår fick vi åter besök av våra två favorittjejer


Dottern skulle ta med sin kamera så jag kunde få lite trevliga bilder från lördagens party. "Visst, inga problem" säger hon, och tar med sig en tom kameraväska. Kameran har hon lämnat hemma. Det är till att vara lite förvirrad :-) 
Det känns lite tråkigt att gå iväg till jobbet med dessa två i huset, men "a man got to do, what a man got to do" och vi får försöka njuta av kvällarna. Tråkigt nog åker dom hem redan imorgon igen för dottern har haft saker inne på Blocket och måste hem och sälja lite saker till hugade spekulanter.

Själv längtar jag verkligen till skolavslutningen. Är rent mosig i hjärnan varje kväll på grund av stress. Idag skulle vi ha massage och precis när vi satt oss för att ta en snabbfika kommer massören upp och frågar om vi inte är intresserade idag. Totalt glömt, fastän det står i almanacken som jag har rakt framför mig. Det är mer än dottern som är förvirrad för tillfället. Fick dock en härlig massage. Somnade nästan, vilket även massören påpekade, småsnarkade kanske lite :-)Blir nog inte så många inlägg här innan helgen. Har ett med många bilder som kanske kommer imorgon.

Var rädda om er där ute ♥

Nu spökar det .....

för förra inlägget var dubbelt så långt när jag skrev det. Vart tog nu det vägen. Hur i helsike kan bara ett halvt inlägg publiceras:-(

Ja, ja, nu orkar jag inte skriva om det. Skall gå och lägga mig. Får se om jag gör det imorgon.

Var rädda om er där ute ♥


Lördag och poolparty

Klockan 07.00 lördag morgon gick reveljen och lilla draken tyckte att nu har vi sovit tillräckligt. Höll kanske inte helt med henne, men vad gör man?? Det var bara att kravla sig ur den goa sängvärmen och börja dagen.

Jag undrar om jag helt tappat minnet från hur det var att ha barn i huset? När man nu kan välja, varför börjar man frosta av frysen med en liten drake i närheten? Hur kul var inte det med en öppen dörr till frysen. Inte nog med det, det rann vatten ur den också. Lattjolajbans tyckte lilla draken. Mindre roligt tyckte drakmormorn. Till slut fick morfar ta henne och gå till lekplatsen medan frysen snabbavfrostades med hårfönen :-)

Vi skulle ju på poolparty på kvällen, så det gällde ju att bli fin.


Först ett bad och sedan lite fina kläder.

När jag idag skulle tömma kameran för bilderna på gårdagens eftermiddag och kväll var kameran helt tom.

Sandaler

Lilla draken har behövt ett par sandaler ett tag nu, men drakmamman har inte hittat några förrän nu. Den senaste veckan har hon i princip haft gummistövlar eller gympisar. Nu hade hon iaf hittat ett par jättesöta på nätet, så i fredags när liten och jag kom hem körde vi ner till den lokala skohandlaren för jag var övertygad om att han hade sandalerna. Mycket riktigt, där stod dom så söta i hyllan, ett par vita sandaler av märket Kavat och med namnet Svea. Dom små fötterna mättes och efter det inköptes ett par sandaler storlek 20 :-)


Vill ha....

Vi har en jättefin systemkamera. Fördelen är ju att bilderna blir kanonfina. Nackdelen är att den ibland är lite klumpig att ta med sig. En liten kamera att ha i fickan skulle inte vara så dumt att ha ibland. Nu har jag sett att det finns sådana häringa, och det vill naturligtvis jag ha. Har påpekat det X antal gånger för dottern, som är huvudansvarig när det gäller inköp av presenter till mig. Hon köper och B betalar :-)

Oj då, nu vek jag som vanligt av lite från ämnet, men här är den i alla fall

Behöver ju nödvändigtvis inte vara just denna, men den skall vara rosa och den skall vara liten, så liten så jag kan ha den i fickan. Om man hade en sådan här liten "goding" skulle man t ex kunna ta lite kort till bloggen när man var ute och lunchade eller såg något trevligt på stan eller dylikt. Visst behöver jag en sådan ;-)

Var rädda om er där ute ♥

Gissa vem som är här?

Den här lilla damen har jag varit och hämtat.


Körde ner igår och idag körde lilla draken och jag hem. Hennes föräldrar kommer imorgon och skall också vara med på poolpartyt. Har hört från säker källa att på grund av vädret har grilldelen av partyt skippats. Det blir något annat gott istället, och det kommer att ätas inomhus. Tur att även poolen är inomhus :-)

Efter sovstund och mellanmål körde vi in till stan och gick runt lite. Köpte en present till drakmamman. Blir du nyfiken nu??? Behöver du inte vara, det är så präktigt så :-) Sen hämtade vi upp morfar och körde upp och matade djuren hos sonen som är på festival som jag nämnde tidigare. Det var ett uppdrag som inte var ett dugg roligt, dom små rackarna var framme och nosade vid dörren och det gillade jag inte alls. Fick ta och skrämma dom stackarna så dom gömde sig, tyckte inte om det men annars var det ju jag som inte vågade sticka in handen där. Skall kanske nämna att "stackarna" är 3 st råttor. Hujedamig, vad gör man inte för sina älsklingar (barnen alltså... inte råttorna)

Till lilla drakens senaste bravader hör att det skall klättras på allting. Ett litet smakprov kanske?




När vi kom hem från stan var det dags för kvällsmat. Ryggbiff med potatisgratäng, champinjoner och persiljesmör gillades starkt av stor som liten :-) Lite lek, en flaska välling och sen var Liten redo för John Blund.

Mormor och morfars dag var dock inte slut. Nu var det dags att röja efter bärsärken. Hur bara kan en sån liten person ställa upp så mycket :-) Nu är vi dock klara och det gäller att komma i säng i tid, för imorgon är en ny dag och det är mycket som skall utforskas av en liten drake, och det skall göras tidigt.......återkommer naturligtvis med detaljer

Var rädda om er där ute ♥

Jäkt och stress

När man som jag jobbar på en skola och har hand om administrationen finns det vissa perioder på året som är lite extra stressiga. Det är när ett nytt läsår börjar och så är det när det är dags för betyg. Nu är det som väl dom flesta vet dags för betygen och nu på våren ha det även varit nationella prov som skall rapporteras in till SCB. Snacka om stress, jag är totalt slut varje dag när jag kommer hem. Vet inte hur många gånger jag förklarar om 1:or och 2:or och skillnaden på steck och utelämnat tecken. Tänker inte tråka ut er med att förklara vad jag menar, skriver det mest för min egen fustrations skull. Kan bara konstatera att hur många gånger jag än förklarar så kommer samma frågor tillbaka om och om igen. Vet ju inte vem som är inne här, så jag slutar nog min tirad nu ;-)

Vill dock bara meddela att det kan bli lite glest mellan inläggen fram till skolavslutningen nästa fredag, hjärnan känns som mos efter arbetsdagarna och kreativiteten är inte på topp precis :-)

Var rädda om er där ute ♥

Vi vann!!!!!!

Tänk att "kärringarna" med det mest stillasittande jobbet vann hela alltet. Vi tävlade ju mot vaktmästare och lokalvårdare som går hela dagarna i sitt arbete, så det gör oss extra malliga att det var just vi som vann och jag blev minsann tvåa i vårt lag :-)
Något pris har vi dock inte sett ännu och i dessa besparingstider lär det väl inte bli något heller. Det blir väl som allt annat när man jobbar inom kommunen. Man får en klapp på huvudet och så ett "så duktig du är" och det får man nöja sig med ;-)

Var rädda om er där ute ♥

En hel massa....

Det har ju varit "tyst" ett tag på denna sida, så jag tänkte att det skulle bli lite uppdatering nu.

Var ju som jag tidigare nämnt ute och shoppade en del i torsdags. Sonen fick ett tält som det inte finns några kort på. Dottern fick trädgårdsredskap. Och är inte dessa lite "söta". Kan man kanske bli lite sugen att jobba med :-)


Naturligtvis blev det mest till lilla draken. När blir det inte de´. Hon fick bl a T-shirt och capribyxor


Sen fick hon denna lilla söta T-shirt som jag visste att drakmamman tyckte om


Lite strumpor är ju aldrig fel. Visst är dom randiga läckra


Som pricken över i:et köpte jag denna jeans-jacka. Vet att drakmamman har letat efter en och denna var så mjuk och skön samt precis den modell jag tänkt mig


Allt detta inköptes i NamneIt-butiken här i stan. Måste nog utnämna den till en av favoriterna :-)

Nämnde nog tidigare att det även blev ett regn- och vindställ till mig själv. Kors i taket ;-)
Gillade att det var två-färgat med röd jacka och svarta byxor


Sen åkte jag ner till Sjöbo och så här fin blev lilla draken i sin nya jacka :-)


På fredagen åkte vi in till Ystad och åt lunch på Max. Hade nog tänkt oss något mer "fansy" men där var stängt, och hur snopna blev inte vi? Där var stängt mellan 14.00-17.00. Så är det på lite mindre orter :-) I vilket fall som helst fick jag dagens första "utskällning". Lät nämligen lilla draken dricka av min Sprite och det gillade inte drakmamman alls.

När vi kom hem gick vi ner och handlade lite kvällsmat. Blev fläskfilé och sallad. Då kom dagens andra "utskällning". Drakmormor köpte nämligen choklad till sin lilla drake. Lilla draken skällde inte så mycket utan smaskade i sig sitt choklad. Mmmmmm..... så gott


På lördagen körde jag hem och då minsann blev det grillkväll och dopp i poolen hos B:s syster. Hon hade grillat         Mat-Tinas hela kyckling. Åhhh så gott. Kan verkligen rekommendera det. Någon gång i sommar skall vi prova, kommer kanske något foto då :-)

Sen var det Mors dag och på förmiddagen ringde drakmamman och sa att dom kom upp och att hon tyckte att morfar kunde bjuda mammorna på middag ute. Tyckte även jag var ett alldeles utmärkt förslag, så det bestämde vi genast utan att fråga.

Vi gick bort till B:syster och solade i det underbara vädret. Passade även på att ta ännu ett dopp i deras pool. Fick inga bilder från poolen, men vi ska dit nästa lördag också och bada och då minsann skall jag inte glömma att ta lite bilder :-)

Så mysigt i solen


Sen fick vi fika med glass. Mums


När vi kom hem ville lilla draken leka i rabatten vid altanen. Morfar lät henne hållas och såg till så att hon inte ramlade (när våra egna barn trampade i rabatterna blev det ramaskri). Lek i rabatterna blir man ju ganska smutsig av så det blev
till att göra en liten snabbtvätt :-)


Sen åkte vi ner till hamnen och gick på Åmunds. Beställde ribs och lax och delade mellan oss. Så gott. Perfekt avslutning på en perfekt helg :-)

Var rädda om er där ute♥


RSS 2.0