En vanlig lördag

Vad har hänt idag då? Inte mycket måste jag erkänna. Tog lite sovmorgon som vanligt en lördag. Satt och degade vid kaffet och läste lite i tidningen, gud vad skönt. Kom att tänka på att det kaske behövdes mat idag, så jag plockade fram lite spättafilé. Gott. Dom håller B på att tillaga nu. När jag tagit fram fisken upptäckte jag att det saknades lite ingredienser till middagen + att det behövdes lite nytt vin, så jag körde ner till byn. Vad tror ni händer då, mitt i lilla byn? Blev stoppad av polisen och fick blåsa. Tror aldrig jag sett någon poliskontroll här under hela tiden vi bott här, vilket är 33 år.  När jag kom hem satte jag igång ett par maskiner tvätt,  mer upphetsande än så har inte våran lördag varit.
Var rädda om er därute//kram

Titta vad hon nu kan...

Här händer det saker för varje vecka. Igår när hon kom kunde hon stå helt själv och hålla balansen i nästan en minut.



Annars har hon uppfört sig exemplariskt som vanligt. Somnade klockan 18.00 igår och vaknade 06.30 i morse. Mer kan man ju knappast begära. För första gången sov hon också helt ensam hela natten i sitt eget rum :-)

Som ni ser på bilden kan hon även "klappa kaka". Det har hon kunnat ett par veckor nu, men det nya igår var att hon även kunde "högt upp till fåglarna". Som vanligt när hon är här handlar inläggen inte om något annat, men det är kanske inte så konstigt, vi ägnar all tid åt henne när hon är här :-)

Gissa vem som kommer idag??

Vem kan vara så viktig att det är värt att aviseras här? Lilla draken naturligtvis. Hon kommer senare i eftermiddag. Drakpappan skall iväg och arbeta i Norge i en månad, han åker söndag eller måndag tror jag, så han behöver in på sitt jobb imorgon och förbereda, förmodar jag. Drakmamman arbetar ju sista dagen i morgon innan hon går på mammaledighet igen och eftersom jag inte jobbar fredagar, var det väl rätt logiskt att hon får vara här. Som vanligt ser vi fram emot att få ha henne :-)


Bokrea och "symöte"

Har ni varit på årets bokrea? Jag tycker faktiskt inte att det är så bra som tidigare. Dom senaste åren har jag bara köpt kokböcker och ljudböcker och fr o m i år en ny kategori, barnböcker. På tal om barnböcker, ett tips. Var på biblioteket för att låna nya ljudböcker och då var där en bokhylla med "utgångna" böcker. Var även en hylla med barnböcker och jag köpte 5 st för en tia styck. Inte så farligt dyrt ........eller?

Dessa har jag hitintills köpt på årets bokrea.



En av anledningarna till att det inte kom något inlägg igår var att jag hade "symöte" här hos mig. Jag fick flexa ett par timmar och hasta hem för att förbereda inför kvällen och när "tjejerna" sedan gått, orkade jag inte.

Jag började med ett glas Martini med lite olika "nyttiga" nötter som snacks till det. Sen fick dom detta till huvudrätt.
Fyllda lammfärsbiffar med ungsbakade rotfrukter, blandad sallad och oliver.


B fick i uppdrag att fotografera maten, därför saknar denna tallrik en väsentlig sak. Tzatziki, för det äter inte han, men vi andra smaskade i oss även det. Lammfärsbiffarna var fyllda av en "kräm" av fetaost och soltorkade tomater. Egentligen vet jag ju att det heter rotsaksratta....... men det kan jag inte stava till så det får heta ungsbakade rotfrukter, och det är ju precis vad det är :-) Vad gäller salladen så köpte jag färdig blandsallad, hade i sparris och avokado och toppade med lite citronolja. Mums. Till kaffet gjorde jag det enkelt för mig själv och bjöd på en färdig Dajmtårta. Detta blev uppskattat och alla var nöjda och belåtna när dom gick hem :-)

Dementi, friskvård och förlovning

Börjar dagens inlägg med en dementi. Berättade för B att jag skrivit om hans "kotlettsnack" igår och han ville genast dementera. Han bara "skojade", och det tror vi väl alla på, eller.........inte ;-)

Jonna: det är nog samma klänning som alla tjejerna har. Vad söta dom kommer att vara. Ni får klä dom alla samtidigt i klänningarna när ni träffas :-)

Annette: visst är tjejen välklädd. Det hänger betydligt fler märkeskläder i hennes garderob än i min :-)

Nu har faktiskt vi två som sitter och slavar på expeditionen på jobb också fått komma med i friskvårdsprojektet som pågår. Det är en massör som kommer till skolan med sitt lilla bord och masserar oss. Första gången hon kom hade jag inte varit på massage på evigheter. Gjorde så ont så tårarna nästan kom. Idag var bara andra gången och redan nu var det så skönt, bara ett par små knutor, som det inte var så farligt att massera bort. Hade tagit med mig "lurarna" och lyssnade på en bok medan hon knådade. Höll nästan på att somna. Det var paradisiskt :-)

Så har då Victoria fått alla tillstånd till att förlova sig. Stackars tös..... man kan ju tycka att det är hennes sak och inte kungen och regeringens, vem hon skall gifta sig med, men hon såg så glad och lycklig ut idag på presskonferensen så det var en ren fröjd att se. Jag tror att en stor del av svenska folket drog en suck och tänkte..............äntligen!! 

Lite av varje

Idag höll det nästan inte på att bli något inlägg. Datorn är så trög så jag höll nästan på att stänga ner mig för det tog evigheter att komma in här. Tålamod är inte en av mina många dygder :-)

Tänk vad det är härligt att vara långledig ibland. Imorse såg jag verkligen fram emot att få gå till jobbet. Fördelen med att inte jobba för mycket :-) Hade ju varit ledig 4 dagar och nu var det riktigt roligt att börja veckan.
Började dock veckan på vårdcentralen. Var 8:e vecka går jag och tar prover och här på vår vårdcentral har dom service till oss som jobbar. Vårdcentralen öppnar egentligen klockan 08.00, men mellan 07.30 och 08.00 får bara dom som förvärvsarbetar komma och ta sina prover. Tidigare var det så att klockan 07.30 hade pensionärsföreningen träff nere på vårdcentralen VARJE dag och när man kom ca 08.00 var väntrummet fullt., det tog evigheter innan man var färdig där.
Hur som helst var jag där nere ca 07.15 och tror ni inte att där redan satt en och väntade. Men för f*n tänkte jag, har du övernattat. Det var naturligtvis helt klart att jag skulle vara där så dags, inget konstigt alls :-)
Klockan 07.45 kom jag ut och var klar och ta mig tusan, hela väntrummet var fullt. Svär på att vissa pensionärer helt plötsligt blivit förvärvsarbetande igen.

När vi kom hem ikväll hade lilla drakens 9-månaderspresent kommit. Nu blev hon ju 9 månader i förra veckan, men dessa var värda att vänta på. Dom är så coola, eller vad tycker ni?



Fick även ett sms att meandi-kläderna hade kommit. Hämtar dom imorgon. Det blir många presenter nästa gång vi ses :-)

Ibland undrar jag vilken verklighet B lever i, inte är det samma som vi andra ;-)
Han kom till mig och frågade vad fläskkotletter kostade. Jag bara stirrade och undrade var den frågan kom från. Jo, han hade sett ett inslag på någon TV-kanal som handlade om vad uppfödarna och sen hela kedjan till affären tjänade på just fläskkotletter. Detta var tydligen i Frankrike, och kotletterna kostade i affären 8,50 euro. Hans kommentar var då
"8,50 euro, det är ju inte klokt, det får man ju oxfilé för". Var då undrade ju genast jag, vi måste lägga upp ett lager. Han blev mycket förvånad när jag upplyste honom om att vi inte kunde köpa oxfilé för ca 85 kronor/kilot utan fick nog snarare räkna med ca 400 kronor/kilot. Denna man är alltså med på Maxi nästan varje vecka, trodde faktiskt att han snappat något om priser :-)

Nu skall jag leta recept. Skall ha "syjunta" på onsdag. Får se om jag kan hitta något gott. Var rädda om er där ute.

En lat dag

Idag har vi gjort absolut ingenting. Satt i soffan tidigare idag och tänkte att jag skulle kanske skriva ett inlägg här, men sen tänkte jag kanske inte......vad skall man skriva om när det inte hänt något och man inte varit utanför dörrarna.

Har tittat på skidskytte och det gick ju bra. Duktig tjej den där Helena. Skidskytte är en sport jag gillar för den är så oförutsägbar. Många sporter vet man nästan innan tävlingen börjar vem som skall vinna, och hur kul är det på en skala??
I skidskytte kan dom leda stort inför sista skjutningen och efter den ligger dom på 10:e plats. Sånt skapar spänning.

Nu är det mest upphetsande som händer i detta huset att B lagar middag. Revbensspjäll, kokta grönsaker, kokt potatis och brun sås. Jag tycker också det är gott, men behöver jag nämna att B går lite i spinn när han får "riktig" söndagsmiddag som han uttrycker det. Skall också nämna att han oftast får "riktig" söndagsmiddag. En "oriktig" söndagsmiddag kan vara t ex pasta av olika slag, korv, fisk, om det inte är "fin" fisk som hälleflundra eller lax ;-)

Det är inte ovanligt att B lagar middag. Oftast minst en dag på helgen och då framförallt lördagen. Han är suverän på att steka panerad fisk och liknande. Ett sånt tålamod. Han står och glor på fisken hela tiden. Skall jag göra det, har jag en tendens att skruva upp värmen så det går lite fortare, samtidigt kan det ibland bli lite mörkt :-)
Tänk att när vi flyttade ihop för XX antal år sedan, kunde han koka tevatten, men där slutade dom kulinariska färdigheterna. Han har jag uppfostrat väl ;-) iaf vad gäller den biten.

Fredagsgott

Läste i en kommentar att jag inte lagt ut bilderna fort nog, men jag var totalt slut igår och nu på morgonen har jag faktiskt tittat på skidskytte, men nu kommer dom :-)

Som sagt, B fyllde år igår och den mest uppskattade gästen var den här lilla damen



Det var bara ett litet "kalas" med den allra närmsta familjen. Favoritkillen mådde inte bra och kunde inte komma. "Svärsonen" hade ont i lilla tanden och kände inte för att vara social, vilket man kan förstå, ont i käken är INTE kul. Våra två favorittjejer kom dock



Skulle ju duka lite extrafint och när jag var på Maxi ( just de', på en FREDAG) på förmiddagen hade dom årets första



Påskliljor är en av mina favoritblommor och jag blev så glad av att bara se dom. Man får hopp om våren :-)

Lite mat hade vi också. Jag har ju sagt att vi skulle lyxa till det lite extra idag och detta var vad som bjöds på. En härlig fisk- och skaldjursgryta med nybakat Focacciabröd, som jag glömde ta bild på, men det var faktiskt jättegott. Nu vet jag att vissa som läser denna blogg inte tycker att det låter ett dugg gott med fiskgrytan, men det var det faktiskt :-)



Till dessert hade vi B:s favorit. Mandelkorg med vispgrädde, hackade valnötter och honung. Dottern tyckte att det blev lite väl mycket grädde och valde vaniljglass med bara en liten klick grädde istället.



Efter denna måltid var vi så mätta så vi skulle kunna ......... och det är också anledningen till att det inte kom något inlägg igår. När tjejerna åkt hem hamnade jag på soffan och sen var det bara att stappla därifrån till sängen ;-)

Fullt upp

Idag blir det fullt upp. Skall hämta bilen. Köra och handla. Hem och städa, baka och laga en förhoppningsvis god middag till honom. Blir nog inte så mycket hängande på denna sida.

Återkommer förhoppningsvis i kväll, med lite bilder över i alla fall maten.
OOOPPS höll på att glömma. Det är B:s födelsedag idag, så som jag lovade förra veckan blir det lite extra till fredagsgott :-)

Ha en bra dag alla

Idag är jag bättre

Tack för er omtanke. Idag är det mycket bättre. Kan faktiskt använda armen och handen :-) Har ändå varit hemma idag, men det var bestämt sedan tidigare. Flexledig. Visst är flex bra. Jag älskar att ha flextid. Som i tisdags när jag behövde hem och fixa med bilen. Inga problem, hade tid på flexen.

På tal om bilen, reperatören hittade inget fel på skrället. Vet inte om jag skall tycka det är bra eller dåligt. Det är naturligtvis bra för vi kan hämta bilen imorgon och det blir väl inte så vi kommer att bli helt ruinerade. Samtidigt kan man ju tycka att det borde hittas något fel eftersom den spydde ur sig olja. Kan det möjligtvis ha varit vinterkräksjukan????

Ovan på allt elände, så snöar det igen. Har fullt och fast för mig att jag beställde att snön skulle ligga kvar denna vecka eftersom det är sportlov, sen skulle det töa bort och vi skulle kunna börja ana våren. Vad var det i min beställning som inte uppfattades????? Det skulle absolut inte komma MER snö.

Hemma idag

I morse vaknade jag och hade ont, ont. Högerhanden är obrukbar. Kan inte hålla en penna ens. Är så extremt högerhänt. Skriver detta med vänstran. Ibland är det bra med ett tangentbord, men det tar ju en sån evigandes tid att sitta och plita med en hand :-) Blir nog inte så mycket aktivitet här innan det har lagt sig igen :-)

Bilar, försäkringar.......dubbelsuck

Vår bil är av en inte helt vanlig modell. Vi har nämligen en Rover. Den är förfärligt vacker, både i färg och form, och jag blev tokkär i den första gången jag såg den. Så typiskt kvinnligt tyckte B då, köpa bil efter färg och form, men vi har ju onekligen bilen, så det var inte bara jag som gillade den.

Nu är det bara ett litet problem med denna bil, eller litet och litet, det är rätt stort faktiskt. Närmsta märkesverkstad ligger typ 4-5 mil härifrån, och som bilar är byggda idag är det nästan bara märkesverkstäderna som kan laga respektive bilar. Det tar också en ofantlig tid att tag i reservdelar. Inte helt sällan måste dom beställas från utlandet vilket naturligtvis resulterar i att det tar ännu längre tid innan man får tillbaka bilen.
Hursomhelst, i helgen upptäckte vi att det fanns stora oljefläckar under bilen. B svåger tipsade om att det fanns en bilreperatör i närheten som kunde laga ALLA bilar. Sagt och gjort, B ringde honom och det var OK. Vi kunde komma ner med den som i morse. Jag åkte in till jobbet och B skulle köra ner den. Han gick ut och satte sig...... bilen startade inte.
Han ringde till bilreperatören, som sa att det fixade sig, han skulle komma hem till oss med en mackapär som startade bilen (så snäll var han) om vi kunde vara hemma tidig eftermiddag. Jag åkte hem och han kom och han fick bilen att starta och jag kunde köra ner den till hans verkstad. Han var även så snäll att han erbjöd sig att köra mig hem, men jag tyckte det var så fint väder så jag promenerade istället. Det var första sucken, nu till nästa.......

I höstas fick vi ett erbjudande från Falcks Euro Assist  om en bra assistansförsäkring. Efter en del dividerande här hemma, B tyckte det var onödigt, jag tyckte det var bra, betalade jag in pengarna och vi har försäkringen. När jag nu var på promenad hemåt från bilverstaden och gick där i det fina vädret och funderade, kom jag att tänka på denna försäkring, så när jag kom hem plockade jag fram pappren.
Blev inte helt klok på vad som gällde, så jag ringde upp. Så här är det. Om vi hade ringt och begärt bärgning drygt 1 km ner till verkstaden hade vi kunnat få ut en hyrbil i 3 dygn. Allt helt gratis på försäkringen. Eftersom vi nu var så duktiga och själv såg till att bilen kom ner, får vi inte ett dugg........ Suuuuck

Boktips

Detta är ett boktips till alla mor- och farföräldrar, eller kanske till småbarnsföräldrar att ge till mor- och farföräldrarna. Fick denna i julklapp av dotterns familj och den kommer jag att ge till lilla draken om sisådär en 18-20 år och då kommer den förhoppningsvis att vara fullskriven.



Boken kommer alltså att handla om mig och mitt liv från det att jag föds, men den börjar med att jag berättar om mina känslor när hon själv föddes. Sen fortsätter den med hur vi bodde när jag var barn. Hur skolan funkade, vilka ämnen jag tyckte om. Mina föräldrar och syskon. Vad jag gjorde på min fritid. Vad jag tyckte om för musik, film, böcker.
Hur hennes morfar kom in i mitt liv, om vårt liv tillsammans, om hennes mamma och morbror som barn. Här kommer även hennes morfars föräldrar med på ett hörn :-)

Ja, ni förstår säkert nu. Det är en helt underbar bok som säkert kommer att kräva mycket jobb. jag leta gamla kort och scannar och har mig, men det kommer säkert att vara jättekul och jag är övertygad om att lilla draken kommer att uppskatta den när hon blir vuxen. Det är ju faktiskt så att många saker glömmer man att föra vidare, och sen plötsligt en dag är det för sent. Med denna bok har jag förhoppningsvis tid på mig att berätta om hennes rötter på "vår sida".

Sportlov

Jag jobbar som jag tidigare nämnt på expeditionen på en högstadieskola. Något som är rätt roligt är att folk automatiskt förmodar att ingen jobbar på en skola för att det är lov. Jag brukar säga att det är då vi verkligen jobbar :-)

Där är massor av aktivitet på en skola under lovet. Rektor, expeditionspersonal, vaktmästare, lokalvårdare, matsalspersonal för att bara nämna några och vi får alla massor gjort för det är lugnt för en gång skull :-) Inga telefoner som ringer och inga ungar som kommer och kräver än det ena och andra och det skall vara meddetsamma.  Jag är mycket förundrad över hur tillgänglig en rektor (både på gott och ont) är i dagens skola. När jag gick i skolan visste jag inte ens vem rektor var. Han var bara ett namn. Så nu njuter vi av lovet och jobbar på för fullt. Men det konstiga är att hur skönt det än är att det är tyst för en gång skull, så efter en vecka eller två, börjar man faktiskt sakna odjuren ;-)
Det finns nämligen få saker som känns så tyst och ödsligt som en skola utan elever.

Fanns där en baktanke kanske?

Som jag nämnt tidigare så har lilla draken det mesta även här hos mormor och morfar. När hon kommer behöver dom endast packa kläder till henne. När hon kom i fredags blev jag en aaanings fundersam.  Hon hade på sig långbyxor, kalasbyxor och en tröja, det var väl helt ok. När jag packade upp hennes väska fanns där ett par mjukisbyxor, som visade sig sluta vid knäna, kalasbyxorna hon hade på sig visade sig börja (alltså själva byxan) vid knäna, ett par strumpor, en tröja, två klänningar,  två overaller samt två par vantar. Lilla drakmamman, vad tänkte du på när du packade egentligen???
Den frågan ställde jag när hon ringde senare, och det fräcka lilla stycket svarade: Då får du väl göra något åt det då ;-)
Om det nu är någon som läser här och inte känner oss annat än genom bloggen, så är detta inte bokstavligt menat av drakmamman. Tvärtom, brukar jag få lite småskäll för hon tycker att jag handlar för mycket.

Drakmormor kunde dock inte se sin lilla älsklingsdrake gå runt i kläder som borde lags undan för evigheter sedan utan gjorde som drakmamman antydde och gav sig naturligtvis genast ner i den lokala barnklädesaffären.

Köpte ett par mjukisbyxor och ett par strumpbyxor så det stackars barnet kunde vara vettigt klädd. Samtidigt råkade det slinka ner ytterligare ett par småsaker i påsen. Undrar hur det gick till ;-)

En söt helfordrad meex klänning samt en liten blus av samma märke. Blusen är lite utanpåmodell med vidd nertill


Pratade med lilla drakens gammelmoster (det är du ju faktiskt, din lilla tösasnärta) och hon sa att jag genast måste ta en kort när hon är klädd i sin nya kreation och lägga in det på bloggen. Så Annette, här kommer det :-) Strumpbyxorna är dom jag köpte. Tyckte svart kunde vara lämligt så dom passade till klänningen.


Förresten, glömde nog nämna att mannen kom hem med tulpaner, alla hjärtans dag till ära :-)


Nu har lilla draken åkt hem och mormor och morfar får nog ta och vila upp sig lite så dom orkar med arbetsdag imorgon :-)


En dag med draken

Nu sover då vår lilla drake. Det har varit en dag full av aktiviteter. Mest lilla drakens. Mormor och morfar har bara hängt med. Reveljen gick klockan 6.30, men då ville inte morfar vara med så draken och jag fick gå upp själv.  Det var lite lek och så där och sen åt vi frukost. Efter frukosten fick draken gå och lägga sig för hon var trött. Efter en halvtimme ringde drakmamman och väckte henne. Inte snällt , men det är som det är. Som jag hade misstänkt upptäckte lilla draken att nu kunde hon minsann själv ta sig till vissa nya och spännande ställen i huset



Sen sådär vid halv tolv var det middag och sedan dags att sova. Vad tror ni händer efter en halvtimme? Drakmamman ringer och väcker henne. Eftersom det var en underbar vinterdag även idag, gick vi ut en lång runda i vagnen. Vi tvingade även med morfar och turen avslutades på lekplatsen med en rejäl gungtur. Detta uppskattades verkligen :-)

Hemma igen ville morfar gärna titta på lite TV. Det var ju en fullmatad sportlördag idag. Här är båda mycket intresserade av vad som händer på skärmen


men skidorna intresserade inte en viss liten dam så hon tog saken i egna händer ;-)


Sen var det kvällsmat, mer lek och så var lilla draken redo för natten. Skall jag vara ärlig är drakmormor det också. Undrar om jag orkar med hela schlagerfestivalen :-)

Prestationsångest

Har fått mycket positiv respons på denna blogg. Tack och kram till er alla. Massa muntliga kommentarer om att många tycker att jag skriver roligt och bra, och det blir jag naturligtvis jätteglad för. Det är bara det att nu har jag lite prestationsångest över att jag hela tiden måste vara lite småironisk och rolig...............eller fan, jag skiter i det, ni får ta mig som jag är. 

Fredagsgott

Idag blev det inte så mycket med det där fredagsgoda. Det är inte helt enkelt med en liten drake hängande i byxbenen. Hon vet hur hon skall göra den lilla ögontjänaren ;-) Hon kryper fram till mormor, sätter sig och titta upp så bedjande så. Hjälper inte det så tar hon tag i byxbenen och drar sig upp i stående ställning. Yes box, nu står hon också, fast med stöd. Drakmormorn blir då naturligtvis livrädd för att hon skall ramla och släpper allt hon har för händer för att lyfta upp henne. Dom vet hur slipstenarna skall dras, dom där små drakarna ;-)

Visst ja, fredagsgott var det som jag skrev om. Idag blev det bara helstekt fläskfile med svamp, friterad klyftpotatis och beasås på pulver. Får ta igen den torftiga kosten nästa fredag, då vräker vi på, för då är det nämligen B:s födelsedag, så jag förstår att ni väntar med spänning på vad som komma skall.

Lite tid.....

blir det ju över. Lilla draken sover ju faktiskt ibland. Vi har redan hunnit med en hel del.

Vi tar dagen så långt i bilder :-)

Det gäller att testa först


Sen blir det allvar och det var rätt kul


Kom hem och klädde av oss och naturligtvis måste dom fina kängorna ha ett eget skofack. Hmmmm, ser ut som det skulle behövas lite städning där :-)


Sen blev det en liten present. Konstigt va....... :-)
Denna var lattjolajbans.


Man snurrar på pilen, sen drar man i den gula spaken och då sägs det vilket djur det är + att det låter som djuret. Mycket pedagogiskt. Det tog inte lång stund innan hon snappade det . Det var bara lite svårt med spaken :-)



Hon är på ingång...

Lilla drakens pappa ringde precis och sa att dom var på väg, så nu är det snart slut på friden :-) Yipieeeeee

Blir nog rätt lugnt på denna sida i helgen, i alla fall på dagarna ;-)

TADAAAAA....





Så var då grinden på plats och barnsängen nersänkt. Inte illa, men vad f*n skall jag nu blogga om :-). Men för tusan, jag upptäcker nu när jag ser bilden på sängen att jag satt spjälskyddet fel. Hon skall naturligtvis inte bara ha några stackars prickar att ligga och titta på. Puh och hans vänner skall naturligtvis vara INÅT.

Vi har fått flytta in sängen i vårt sovrum när hon är här, för elementet i hennes rum funkar inte riktigt som det skall så det blir lite kallt därinne.

Vinterlandskap

Så har det ju även blivit vinter hos oss längst ner i landet, och idag är det ett härligt väder här. 4 minusgrader och strålande sol





Hoppas det håller i sig hela nästa vecka, så barnen hinner med lte vinteraktiviteter på sitt februarilov.

Oranga kuvertet

Idag kom oranga kuvertet. Upptäckte då att jag löst mitt viktproblem. Jag bara väntar tills jag går i pension, så kommer jag med automatik att gå ner i vikt. Jag kommer inte att ha råd att leva. Det var ingen rolig läsning, men så kom jag till sista sidan, där stod det "Så kan du begära ombrövning av beslutet" och då blev det genast intressantare. Tydligen kan man skriva till Försäkringskassan och ange vilket beslut som ska omprövas, hur jag vill att det ändras och varför.

Det låter ju inte så dumt. Så nu är det bara att skriva att det är pensionssumman som skall omprövas. På frågan om hur jag vill att det ändras, så vill jag att dom höjer den och på frågan varför, är svaret att det är för lite. Jösses, var det inte svårare än så här? Undrar om dom bryr sig??

Hos oss......

är ingenting enkelt. Mannen brukar börja alla projekt med orden "Detta blir inte lätt". Han är en obotlig optimist den mannen ;-) Allting som skall göras läggs upp med tidsplan. Denna tidsplan kan vara allt från 1 dag - oändlighet.

Nu skulle då den där barngrinden upp. Det är en inte helt enkel historia. Tidsramen var att den skall vara uppe i morgon på dagen när lilla draken kommer. Skall också tilläggas att mannen är "mätare" han har alltså alltid jobbat med kartor och sånt, så när något skall upp i detta huset skall allt mätas på millimetern. Behöver jag tillägga att jag inte är sån. Jag måttar och tänker "det blir nog bra" och det blir det kanske inte alltid :-)

Nåja, liten utveckling från ämnet. Så här har veckan varit:

Måndag  -  Inköp samt hembärande av grind. Sen fick den ligga och gona till sig lite
Tisdag    -  Den packades upp ur paketet och bruksanvisningen lästes. Måttades lite och tänktes mycket
Onsdag  -  Nu skulle härligheten upp. Det mättes, ledstång plockades bort och så hämtas skruvåtdragaren och arbetet    påbörjas. Maskinen dog. Batteriet slut.
Torsdag  -  Alltså idag. Ikväll bara måste det bli färdigt, nu har han pressen på sig, och inte nog med det!!!! Draken har även börjat resa sig så barnsängen måste sänkas, så hon inte står på huvudet ur. Ikväll blir det stressigt!!!!! Stackars B.

Dagens rubrik

"Övervikt bra för kvinnohjärnor"

Denna kunde jag ju bara inte låta gå förbi mig. Det bara visar gång på gång att jag inte skall "hålla igen". Denna undersökning visar att normalviktiga är sämre på att hålla många bollar i luften, och så kan vi ju inte ha det. Det är nog bäst att jag genast går tillbaka till min vanliga livsstil............... eller kanske inte, men jag behöver ju inte sukta, jag kan ta det lite lugnt. Går jag ner ett par kilo är det bra, annars låter jag min hjärna få den näringen den behöver för att bolla för fullt :-)

Som vanligt reserverar jag mig för vad som kan stå inne i artikel, jag har bara läst rubriken ;-)


Onsdag = Maxidag

Vi gör alltid vår veckohandling på onsdagar. Vi handlar om möjligt alltid tillsammans och jag jobbar ju bara kort dag på torsdagen, så därför får det bli onsdag.

Idag pratade jag med dottern, och hon skulle försöka få tag på en pulka till lilla draken. Det gick inte så där jättebra, hon hittade ingen som var bra, så därför sa jag att vi kunde titta på Maxi när vi var där. Där var en helt perfekt liten pulka. Hög rygg, rätt höga sidor, lite typ sittunderlag på sitsen och ryggen samt band som kunde spännas fast runt magen.



Visst blir denna jättebra...

Dagens rubrik

"Nu drar snön in över Sydsverige"

Fy vad jag avskyr sådant här. Det är bland det värsta jag vet . När sen den där eländiga snön kommit ner och bort från vägarna så kan det väl gå an, men under tiden som den vräker ner!!!!!

Jag missunnar i och för sig inte barnen att få ett snöigt februarilov, så känslorna är lite kluvna, men jag hör hur det viner runt knutarna här och vågar knappt tänka på hur snabbt vägarna blåser igen på väg in till stan och jag önskar att jag inte behövde ge mig ut imorgon. Anna, kör försiktigt!!

Om det ändå vore vår snart ;-)

Kors i taket!!!!!

Jag jobbar på en skola. Sitter på expeditionen och tackar gud för att jag inte är lärare ;-) All beundran till lärarkåren som bara orkar med det, jag hade hamnat på "Gula huset".

Nåväl, det var inte det jag skulle skriva om. Rektorn på skolan har varit hemma och sjuk!!!! Han hade fått influensan. Pratade med honom om det igår och sa då att "på dom 10 åren jag varit här har du inte varit hemma och sjuk en enda dag". Hans svar var då "jag har inte varit hemma och sjuk en enda arbetsdag på 43 ÅR". Detta var första gången i hans yrkesverksamma liv som han varit hemma. Det är ju helt sanslöst. Därmed inte sagt att han inte varit sjuk. Han är av den sorten som måste vara totalt däckad för att vara hemma. Han sa också att han var så lojal så han hade varit sjuk på helger och lov :-)


Nu är det dags att barnsäkra

Det har väl inte undgått någon att den lilla draken har börjat krypa. Det betyder att vi nu måste börja se över vad som kan vara lite farligt här. Om vi överhuvudtaget skall kunna släppa henne ur synhåll måste vi ha en grind för trappan. Valet föll på denna. Den verkar vara jättebra. Man monterar den och sen sitter den där och man drar för och bort ungefär som en rullgardin, vilket ju betyder att vi inte behöver plocka fram och sen ställa undan varje gång hon kommer. Den är också helt slät, så hon kan inte klättra på den. En sån skulle vi haft när du var liten Anna ;-)

När vi gjorde om i köket för ett par år sen, installerade vi som så många andra nästan bara lådor nertill. Detta betyder att jag måste kolla igenom vad jag har där egentligen fram tills dess vi fixat något barnsäkert där också. "Det är bara att köra ner en pinne genom alla byglarna" sa B. "OK, du kan börja tälja, vi behöver 8 st" svarade jag. Vi har även en apotekarbänk med vad som verkar vara ett otal lådor. Får nog kolla igenom vad som är i dom understa :-)
Någon som har ett annat bra tips på hur man säkrar lådorna, vill helst inte ha dom där "sviktande" sakerna. Dom hade vi när våra egna barn var små, och jag hade problem med dom redan då.

Hur är det med svenskan?

Jag tycker om ord och jag är bra på ord men ibland när jag läser igenom mina inlägg, så undrar jag vad jag tänkt på när jag skrev. Det är en massa stavfel och syftningsfel och jag vet inte vad. Sen märker jag också att jag tänker meningarna i huvudet medan jag skriver och om ni inte lägger betoningen av orden på samma sätt som mig när ni läser dom, så kan det bli hur konstigt som helst. Så nu vet ni det, ni måste betona orden på samma sätt som mig när ni läser ;-)

Tror det var i morgonens inlägg som jag t.ex hade skrivit dotterna. Vad är det för ord? Dom som inte känner mig kan ju tro att där skall stå döttrarna, men jag har bara en dotter, så det skall stå dottern :-) Skall försöka vara lite mer noggrann vad gäller korrekturläsningen innan jag klickar på publicera.

Blogga på jobbet.....

är något jag absolut inte skulle göra. På min arbetstid, arbetar jag (så konstig är jag). Dotterna brukar ringa mig på arbetet och frågar nästan alltid vad jag gör. Jobbar, vad tror du. Lite dubbelmoral har jag dock, eftersom jag ringer och tar emot privatsamtal på arbetstid ;-) Bloggar gör jag dock bara på min fritid, så nu får vi se om jag har något att säga när jag kommer hem. Ha en bra dag alla :-)

Hur gick nu detta till?

Jag tyckte det var precis jag satt här och jublade över att ha 3 helt lediga dagar, eftersom jag hade gjort vad som behövdes i torsdags, och nu är det dags att planera för jobb imorgon. Har börjat förbereda med kläder och matlåda. Hur kan tid bara gå så fort :-)

Dagens rubrik

Denna rubrik är egentligen inte från idag men jag tyckte det tog ett par dagar för mig att förhålla mig till den. Vilken mardröm!!!!!
Stackars mormodern. Naturligtvis stackars föräldrarna också, men det va ju ändå mormodern som hade ansvar för den lilla pojken vid tillfället. Jag är totalt livrädd för att det skall hända vår lilla drake något när hon är här hos oss. Vi vågar knappt släppa henne ur sikte. Har inte kommit till stadiet där hon kan ligga ensam i ett rum ännu. Det är alltid någon av oss som är hos henne. Skulle aldrig förlåta mig själv om det hände henne något medans vi har ansvar för henne.

meandi

Idag på förmiddagen har jag varit på meandi-visning. Dom har ju så härligt färgstarka kläder till små drakar. Denna gången var det dock mest pojkkläder, men naturligtvis hittade jag ett par saker till en viss liten tjej.....



Denna klänningen tyckte jag var fin och med dom rosa tightsen. Tyckte att dom prickiga blev lite väl häftigt :-)
Förhoppningsvis kan hon använda den rätt länge, för den kommer att vara supersöt som tunika, när den blivit för kort som klänning. OBS!! Hunden följer inte med.



Sen beställde jag även denna grodprinsessklänning/tunika med dom limegröna byxorna. Vad säger du Anna, blir det bra??

Gårdagen

Igår var vi ju som det tjatats om på kalas och det var hur trevligt som helst. Lilla draken har ju börjat krypa och hon är hur gullig som helst när hon gör det.



Här är hon på G att ge sig iväg. Kolla in den snyggt sträckta gymnastvristen :-)

Vi fick som sagt god tacosbuffé och efter det en härlig jordgubbs- och blåbärspaj och frågan är om det faktiskt inte är så att det ÄR godare än tårta.



Lilla draken är fortfarande för liten för tacos, men den mat hon fick, åt hon med hela ansiktet :-)

Dagens rubrik

"Rattfull skyllde på Molgan - friades"

Ibland överträffar bara verkligheten dikten.
2006 stoppades en då 21-årig man av polisen och anklagades för rattfylleri. Han berättade då att det var Molgan som kört bilen men att Molgan redan hunnit smita från platsen. Molgan skall ha varit 120-130 cm lång, haft långt hår till knäna, burit vita byxor och brutit på norska.
Värmlands tingsrätt ogillar åtalet även om det konstateras i domen att berättelsen i vissa delar ger utrymme för tvivel.   No shit, Sherlock!!! Mannens blodalkoholhalt uppgick till 1,25 promille. Och som om detta inte är nog kräver enligt flera medier den nu 23-årige mannen flera 100 000 kronor i skadestånd eftersom han fick körkortet indraget och inte kunde köra lastbil på ett halvår.

Vi får nog ta ett allvarligt samtal med Alfons Åberg, så han ser till att hans låtsasvän håller sig på mattan, eller i Alfons fantasi där han hitintills befunnit sig ;-)

Kalas

Idag blir det kalas hos dottern och jag får träffa min lilla drake igen. Skall bli så kul att se hennes nya rum OCH att hon börjat krypa. Bonusbarnbarnet har fyllt år i veckan och det är det vi skall fira idag. Dottern berättade då att vi skulle få tacosbuffé för det hade M1 (namnet taget från dotterns blogg) bestämt, sen skulle vi inte få tårta utan paj, för M1 tycker inte om tårta. Som ni kanske kommer ihåg är då B lite konservativ, så hans kommentar när jag sa det var naturligtvis "kan man ha tacobuffé på kalas". B är inte så där jätteförtjust i tacos, så han hade nog hoppats att jag skulle säga "Nej, det kan man veeerkligen inte", men det gjorde jag inte. Jag tycker det kan vara riktigt gott ibland och dom enda gångerna jag får det nu för tiden, är när vi är där.

Fredagsgott

Idag har vi haft lite annorlunda fredagsgott mot vad vi vanligtvis har. Vi brukar göra variationer på biff och fläskfilé och liknande. Man blir lite trött på det så idag hade vi stekt majskycklingklubba från Bjärehalvön med potatisgratäng och svamp. Var lite nyfiken på det här med majskyckling. Skulle det smaka annorlunda? Det var en god kyckling, men tyckte inte att det smakade något annorlunda. Kan bara hoppas att kycklingen njöt av majs (i stället för pellets eller vad dom äter i vanliga fall) medan den fortfarande levde.

Medan jag tillagade detta utspann sig följande samtal (eller ungefär) mellan mig och mannen i mitt liv:

B: Vad gör du?

Jag: Kyckling med potatisgratäng och svamp.

B: Kan man ha det, vi har aldrig haft potatisgratäng till kyckling.

Jag: Kanske inte, men idag skall vi ha det.

B: Vi brukar inte ha svamp till kyckling heller (här får ni tänka in liiiiite ångest i rösten)

Jag: Vadå, förra helgen hade vi kycklinggryta och där var minsann svamp i den.

B: Hmmm, tänkte inte på det.

Ni förstår kanske att B är en aaaanings konservativ, och det inte är helt enkelt att införa något nytt :-)

PS. Han tyckte maten var jättegod. DS


Dagens rubrik

"Kuggade teorin - 771 gånger"

Koreanska Cha vägrar ge upp - han bara ska ha ett körkort. Hon har skrivit teoriprovet 771 gånger och bara vägrar att ge upp. Cha är 68 år och jobbar som säljare, ett körkort skulle underlätta hennes arbete. 2005 bestämde hon sig för att ta körkort och sedan dess har hon gjort teoriprovet ca 3 dagar i veckan. Det behövs 60 poäng för att lyckas och hitintills har Cha som mest haft 50. Hör du Cha, det är nog bara att inse att man faktiskt inte kan uppfylla alla sina drömmar. Det verkar faktiskt inte som om det är meningen att du skall ha ett körkort. Dock ett gott försök :-)

Radioreklam

Jag är en person som tycker om tystnad. Jag älskar att vara ensam och allt runt omkring mig är bara tyst. Kanske för att jag jobbar på en skola och där är det som ni kan tänka aldrig tyst. Enda stället jag vräker på med ljud är i bilen och då skall jag även där vara ensam. Jag gillar kanalen "Lugna favoriter". Maffiga powerballader är min stil :-) Det enda jag inte tycker om är att det även i radion är en massa reklam nu för tiden.

Idag var jag ute och körde och då dök denna reklamsnutt upp: En massa rap- och fisljud. Så kommer där då en röst som säger "brukar du också träna på gym. Hos oss låter det inte så här. Vi har stans fräschaste lokaler bla, bla, bla", eller åt det hållet. Detta var en reklam för Exercise.  Då undrar bara vän av ordning, måste man skriva på ett kontrakt hos Exercise att man inte kommer att rapa eller fisa när man är där och tränar? Vad händer om man gör det ändå!!!!!!! Blir det något form av straff då? Har man någon sorts personlig vakt med sig som kollar upp att man inte har några otillåtna ljud för sig? Om inte, är detta helt klart ett fall av falsk marknadsföring.


Ljudböcker

Nu är det en hel del år sedan jag upptäckte fenomenet ljudböcker. Det var en arbetskamrat som tipsade mig om det och då var det kassettband som gällde :-)

Idag är det CD och MP3 som gäller och det finns en hel uppsjö med böcker som är inlästa. Jag lånar en hel del på biblioteket som faktiskt har flera bokhyller fulla, så det finns att välja mellan. Igår t ex när jag städade och bakade så satte jag in hörlurarna och så gick det som en dans. Ibland när det är en riktigt spännande bok så letar jag nästan efter saker att göra för jag kan inte sluta lyssna. Något som jag dock aldrig gör är att bara sitta rätt upp och ner och lyssna, jag måste göra något annat samtidigt :-)
Något som är rätt väsentligt för boken är vem som läst in den. Är det en dålig uppläsning kan det förstöra hela boken, även om sen boken i sig är jättebra. Det gäller naturligtvis även tvärtom. Det finns en massa kända skådespelare som läser in böcker och dom flesta gör det jättebra, men det allra bästa tycker jag är om författaren själv läst in den, vilket händer ibland, jag tror det har att göra med dialekt och betoning och liknande.

Så när jag som ikväll lagar en god middag, har ett glas vin bredvid mig och lurarna i öronen, då mår jag toppen. 
Min man däremot tycker inte lika mycket om ljudböcker. Han säger att jag blivit totalt asocial sedan det ofoget började :-)

men då är han lite orättvis, jag hör nämligen allt som händer utanför lurarna också. Jag blir bara lite irriterad när jag blir störd ;-)


Dagens rubrik???

Ahhh, vi struntar i dagens rubrik ikväll. Jag är trött och tänker gå och sova. Det fanns inte heller någon rubrik som jag fastnade för sådär meddetsamma. Kicki Danielsson har fått influensa och är jättedålig. Är det verkligen en nyhet??
Min man har varit sjuk snart en hel vecka, och ni vet ju hur sjuk han varit ;-)  Inte tusan har det stått på Expressens rubriker. Återkommer med förnyade krafter imorgon. Godnatt!!!

Hur gick det??

Jo, tack det gick bara bra :-)

Här är nu nystädat OCH nybakat. Tyckte det var lika bra att ligga i som en liten igel idag, har man bara satt igång, går det ofta av bara farten, vilket betyder att jag nu har TRE hellediga dagar där jag inte behöver göra något över huvud taget. Yipieeeeeee.......

Helg

Så var det helg, i alla fall vad gäller jobbet. En annan har det ju rätt så bra och jobbar bara 3,5 dag i veckan, därför har jag nu påbörjat min helgledighet :-)

Då kommer vi till 10.000 kronors-frågan. Vad skall jag göra med min helt lediga eftermiddag. Där finns en del alternativ för dagen faktiskt. Som ni kanske kommer ihåg kom jag undan städningen förra helgen när lilla draken kom på besök, så nu har dammråttorna disco i alla rummen. Det kan möjligtvis behöva åtgärdas. Har också i ett svagt ögonblick lovat att baka kanelbullar till bonusbarnbarnet till på lördag när vi skall ner där. Dom lär inte hoppa in i ugnen helt själv, får nog ge dom ett handtag i dag eller morgon, annars är jag illa ute. Eller det allra bästa alternativet, jag struntar i allt och sitter här och surfar lite på nätet istället.

Nej, jag kan faktiskt inte göra det sista alternativet. Måste nog ta och säga till mig själv på skarpen att logga ut härifrån och se till att få något gjort. Återkommer senare, så får vi se vad som blev gjort.

Vidare i utbildningen

Nu tänkte jag att jag skulle lära mig att länka. Lätt som en plätt sa dottern. Nåväl det återstår väl att se.

Jag tycker inte om att flyga, även om jag gör det, men inte tusan blir jag lugnare när jag läste detta.

OK, nu blev det blått!!! Kan det vara möjligt att jag fixade detta alldeles själv???

Dagens rubrik

"Tony Irving om sin otrohetsmardröm" hittade sambon i sängen - med två gemensamma vänner.

Tony Irving kom hem en dag för tidigt för att överraska sin sambo på hans födelsedag och fann honom i säng med två gemensamma vänner. Nog blev det överraskning alltid, men absolut inte som han tänkt. Det var ju rätt så taskigt av sambon och Tony säger att han aldrig kommer att förlåta honom, och det kan man ju förstå.
Det jag inte kan förstå, är varför han går ut i pressen med detta. Gör man verkligen allt för att hela tiden befinna sig i pressens blickfång och inte bli "glömd". Jag tycker det hela är rätt patetiskt.

Nano-bloggning

Tydligen finns det ett nytt sätt att blogga. Det kallas för nano-bloggning och går ut på att man bara skall skriva ett ord i inlägget. Med det ordet skall då alla begripa vad man vill ha sagt.
Hur kul är det på en skala? Jag förstår inte vitsen, men det är klart, jag är ju inte så där jätteinne och så tycker jag om ord. Många ord.

Dagens rubrik

"Färdtjänst lämnade 90-åring på vägen"

Det var för halt ansåg föraren och ville inte köra längre, så han bara öppnade dörren och släppte av 90-åriga Emmy. Då var det 1 kilometer kvar till Emmys stuga, dit hon var på väg. Hon blev alldeles överumplad och tänkte inte på att hon kunde åkt med tillbaka istället för att stiga ur.
Emmy ser dåligt, så hon fick känna sig fram längst vägen i skogen men till slut kom hon fram till stugan. Några timmar senare åkte hon hem igen. Då kom en ny färdtjänstbil, som körde ända fram och mötte henne vid dörren.
Den första föraren kanske ska fundera på sitt yrkesval, för han besitter uppenbarligen varken körskicklighet eller empati.

Vi kvinnor skulle bara veta......

hur det är när en man är förkyld. För tillfället vet jag. Det är inte kul.......för kvinnan. Mannen är fortfarande sjuk. Visserligen tror jag febern gått ner lite men det har brutit ut en rätt så rejäl förkylning. Efter en rad samtal till jobb:
Var är panodilen? - Där dom var förra gången du behövde en.
När kommer du hem? - När jag jobbat klart mina åtta timmar.
Vad skall vi har för mat? Har vi nått i frysen? - Sedan när har jag frysen med mig på jobb?

Ja, ni förstår, man blir lätt irriterad. När jag sen kommer hem så måste det analyseras ingående HUR många panodil han tagit. NÄR han har tagit dom. HUR mycket papper han har snutit upp under dagen, och andra sådana där livsavgörande saker. Jag finner det lite märkligt att när mannen i mitt liv är sjuk så är han så sjuk så jag måste komma hem och laga mat åt honom. När jag är sjuk tycker han att maten skall vara klar när han kommer hem för jag har ju varit hemma hela dagen och när jag då utbrister med min allra ynkligast röst "men jag är ju sjuk" tittar han på mig och det står "OCH" i hela hans ansikte.

Skånsk vinter

I ett par dagar nu har vi haft "riktig" skånsk vinter här. Det innebär att det är +1-2 grader och blåst som skär genom märg och ben. Det känns som om det är stört omöjligt att klä sig så man inte fryser. Har man inte upplevt det kan man bara inte föreställa sig hur kallt plusgrader kan vara. Det är vid dessa tillfällen jag verkligen skulle kunna tänka mig att emigrera till varmare breddgrader. Jag drömmer om våren och vi har hela februari och mars kvar. Minst. Suck.....

Dagens rubrik

Anna, den här är till dig "Flytta Göteborg - till Skaraslätten". Ibland vet man inte om man skall skratta eller gråta när man läser så kallade nyheter.

Det är ett MP-kommunalråd i Göteborg vid namn Kia Andreasson som anser att det nog bör diskuteras om inte Göteborgs skall förläggas mellan Skara och Skövde på Skaraslätten. Det handlar naturligtvis om den globala uppvärmningen och att Göteborg kommer att försättas under vatten, eller till viss del i alla fall.

På frågan Hur realistiskt skulle du säga att förslaget är? svarar Kia Andreasson: Vi skämtar, men det är faktiskt mycket allvar. Tittar man på rapporterna så är det inte helt orealistiskt, vi måste diskutera det här innan det händer.

Samtidigt kan man ju undra om det bara är Göteborg som behöver flyttas, gäller det egentligen inte alla kuststäder i hela Sverige?  Jösses, vi här nere i Skåne kan sälja våra bilar, för det kommer att bli så smalt så vi kan cykla till varandra om alla kuststäder skall flyttas in i landet och tänk så mycket vi kommer att bidra till bättre miljö då ;-)


Skämt å sido, visst är miljöfrågan viktig men, men.....


Mer inköp

I detta hus bor det ett par ovanligt fjolliga morföräldrar. Morfar försöker iofs att agera lite sansat. När jag kommer hem med mina inköp till lilla draken rister han lite på huvudet och suckar, men han är lika toppad som mormor, och ingenting är bra nog till vår lilla prinsessa. Bland annat så har hon numera eget rum hos mormor och morfar och det enda som behövs tas med är kläder.

Nu börjar hon ju att bli rätt stor och aptiten är det inget fel på, så dom där små skålarna som vi haft mat i börjar bli för små och eftersom hon berättat för mormor att hon bara ääääälskar Tummen, var jag och köpte detta idag.





Är det inte för härligt, så säg.....

Namnbyte

Hur kul är det att ha en blogg som heter sissar? Inte särskilt tycker jag, men det stod still i huvudet på mig när vi öppnade denna och Sissa är ett smeknamn som min lillasyster gav mig när hon var liten och jag har använt det som alias lite här och där på nätet. Det har bara använts i den allra närmsta familjekretsen och idag är det bara min syster som kallar mig för det.

Att det blev  "en drakmormors funderingar" är ju helt logiskt ;-)
Jag är mormor till Lilla draken. Där är nog en hel del människor som ser mig som en drake :-) i min ibland lite bitchiga stil, och detta är mina funderingar.

Jag tog ett djupt andetag och ........

så sa jag, "jag tar den". Vad var det då jag tog? Jag och kollegan var ute i stan på lunchen idag. Var inne på MQ och där hittade jag en i mitt tycke jättesnygg tröja på rea. Tröjan är inte till mig, utan jag hade tänkt att mitt nästan vuxna bonusbarnbarn som fyller år i veckan skulle få den i födelsedagspresent. Kollegan har en son som är lika gammal och jag frågade henne om hennes son hade tagit på sig den och hon svarade "absolut". 

Detta är första gången jag köper något till honom helt impulsivt. Vanligtvis brukar dottern meddela märke, färg, storlek, ja ni förstår, jag är bara skickebud. Han är en ung herre med bestämda åsiker om vad han tycker om, så ni förstår ju att det är ett riktigt vågspel :-)
Försäkrade mig dock om att jag kunde få lämna tillbaka den och få ett tillgodokvitto om han inte skulle tycka om den.

Dagens rubrik

Idag måste det ju bara bli "dunskandalen". Det är ju bara inte riktigt klokt. Har inte själv sett programmet, för jag har lite svårt med sådant, men jag läste att dom rycker fjädrarna av dom stackars gässen 2 eller 3 gånger medan dom lever. Gässen skriker i dödsångest och ibland följer stora sjok av huden med, vilket dom då syr ihop med grova nålar, naturligtvis utan bedövning. Det är nog dax att vi tänker på vad vi värmer oss med, eller......?

Så var här tyst igen.....

Så har då liten blivit hämtad och här är alldeles tyst igen. Mannen sover, han har nog fått influensan. Han har feber och fryser stackarn.

Tio över sju i morse tyckte lilla fröken att det var dags att gå upp. Mormor tyckte väl kanske att det inte var världens bästa ide, men gissa vem som vann ;-)

När vi har Lilla Bus här så blir det inte gjort ett dugg, vi står på tå för den lilla fröken och vi gör det så gärna så, men det är ändå med blandade känslor man vinkar av dom när dom åker. Även om vi älskar att ha henne här så känns det att det är två generationer emellan. "Dom gamle" är rätt trötta när Lilla Bus åker hem :-)



Morfar är ett berg som skall övervinnas :-)



Jag kan krypa...... klara, färdiga.........



Aj, aj... det gick inte denna gången heller. Det är bara att fortsätta öva :-)

Körer

I kväll har det varit körer dubbelt upp. Både Körslaget och Såsom i himlen. För mig gick luften lite ur Körslaget när Robert Wells inte gick vidare. I mitt tycke var han klart bäst, tätt följt av Hanna, och som tur var vann Hannas kör. Hur Eriks kör kunde gå till final fattar jag bara inte. Jag trodde dom skulle åka ut första veckan. Dom som jag möjligtvis tyckte var sämre var Magnus Carlssons och han blev trea. Hmmm.... vad säger det om mitt musikkunnande?

På kanal 1 var det "Såsom i himlen". En i mitt tycke underbar film om en kör. Den är så där förfärligt svensk med en massa elände och känslor, men ändå inte på ett Ingmar Berman-sätt utan den är rätt positiv med en massa människor som förändrar sitt liv från elände till det bättre. En av mina favoritkockar har en roll här. Det är Per Moberg som spelar hustrumisshandlare, och fy vad han är otäck, men det är väl det som gör en bra skådespelare.

Jag älskar Per Moberg i "Vad blir det för mat". Jag bryr mig inte ett dugg om att han svettas, tar sig i håret eller stoppar fingrarna i kastrullerna. Det är ju inte precis som om han serverar maten på en restaurang, och jag tror nog att dom flesta som äter hos honom vet vid det här laget hur det går till när han lagar mat :-)

PS. Idag blir det ingen "dagens rubrik".  Hittade ingen som jag tyckte lät kul, är lite trött i kväll...... eller natt???
God natt!!

RSS 2.0