Dagens rubrik

Idag var det lite tufft att välja rubrik. Skulle jag välja "Mat-Niklas lägenhet fick svåra rökskador" eller "Henry - 111 år och nybliven pappa" vilket var lite roliga rubriker som man kan ironisera över. Det visade sig att Mat-Niklas hade glömt ett långkok av lammgryta på spisen och att 111-årige Henry var en ödla, men i stället valde jag ett lite allvarligare ämne ikväll.

Rubriken är "Indisk flicka bortgift - med en vild gathund".
Det är tydligen så att en liten 9-årig indisk flicka blivit bortgift med en vild hund för att dom tror familjen blivit förbannad av en ond ande. Med en HUND????? Hunden skall då tydligen skydda mot anden. Denna värld blir bara galnare och galnare och dom flesta gånger verkar det som om det är dom små flickorna världen över som betalar priset för galenskapen. Varför gifte dom inte bort en liten pojke? I detta fallet får dock flickan lov att gifta om sig när hon blir äldre  UTAN att skilja sig från hunden!!! 
När skall stora delar av världen sluta betrakta små flickor som objekt  och handelsvaror och börja se dom som små människor med samma värde som dom små pojkarna?










Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0